Pillede ved kørehviletidsudstyr: Bøde på 508.000 kr.

Bulgarsk lastbils udstyr blev manipuleret - vognmand får 84 sigtelser

Politi 12. februar 2018 12:49 - Opdateret 12. februar 2018 12:59

KOLDING: 84 sigtelser fordelt på både chauffør og vognmand blev det til, da politiet stoppede en bulgarsk lastbil efter om omfattende fusk med registreringen af køre-og hviletid.

Det fortæller TV SYD.

Det bulgarske vogntog blev fredag aften stoppet og kontrolleret på motorvej E45 ved Kolding.

En gennemgang af data fra lastbilens udstyr til at registrere køre- og hviletid, blev begyndelsen til en langvarig kontrol, som først var slut midt på natten mellem fredag og lørdag.

- Det er en helt usædvanlig sag med et omfang, som vi kun har oplevet få gange før, siger politikommissær Stig Simonsen, der er leder af Tungvognscenter Syd, til TV SYD.

Lastbil skilt ad

Lastbilen, som var af nyere dato, blev i store træk skilt helt ad, inden det midt på natten kunne konstateres, at lastbilens udstyr var manipuleret på en yderst avanceret måde.

Det resulterede i hele 84 sigtelser fordelt på både chauffør og vognmand for omfattende overtrædelser af reglerne om køre- og hviletid.

- Den 32-årige chauffør er afhørt, løsladt og rejst hjem. Vi ved endnu ikke, hvordan den bulgarske vognmand stiller sig til sigtelserne. Indtil bøden på de 508.000 kroner er betalt, holder vi lastbilen tilbage, oplyser politikommissær Stig Simonsen, Tungvognscenter Syd.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...