Udland

Pilot afbrød landing på grund af overtid

Norsk passagerfly afbrød indflyvning - besætningen var tæt på at overskride reglerne for arbejdstid.

Pilot afbrød landing på grund af overtid

Landingsstellet var foldet ud, indflyvningen påbegyndt og passagerne havde spændt sikkerhedsbælterne, da et fly fra det norske luftfartsselskab Widerøe pludselig afbrød landingen og rettede maskinen op igen til de 40 passagerers forbløffelse.

Årsagen til den afbrudte landing var, at besætningens arbejdstid var tæt på at udløbe, skriver dn.no.

- Mellem 30 og 60 sekunder før hjulene ramte landingsbanen i Mosjøen, afbrød flyet landingen. Derefter returnerede det til Værnes, fortæller Steinar Henriksen - en passagererne på flyet torsdag aften.

I Værnes, lufthavnen i Trondheim, blev passagererne mødt af ansatte fra det SAS-ejede Widerøe med madkuponer, tilbud om et gratis hotelophold, togbilletter eller pladser på andre fly.

Steinar Henriksen fik et sæde på et fly til Sandnessjøen, lejede en bil og kom hjem til Mo samme aften.

Kommunikationsdirektør i Widerøe, Richard Kongstein, beklager hændelsen over for passagererne.

- Desværre var det sådan, at flyet lettede med en besætning, hvis arbejdstid var ved at udløbe. Vi har strenge myndighedspålagte arbejdstider, som vi ikke har lov til at fravige.

- Havde flyet landet, ville det blive stående, fordi vi ikke havde en reservebesætning i Mosjøen. Dermed ville aftenens øvrige program for flyet være blevet aflyst, forklarer han.

Kommunikationschefen understreger, at det sikkerhedsmæssigt var forsvarligt at afbryde indflyvningen så tæt på landingsbanen.

Widerøe har omkring 1400 ansatte. Der har i længere tid været spekulationer om, at det økonomisk trængte SAS vil skille sig af med Widerøe.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.