Piloter kunne ikke se landingsbanen ved dødsulykke

Opdagede for sent at fly var ude af kurs

To piger blev dræbt ved ulykken.Foto: Scanpix

To piger blev dræbt ved ulykken.Foto: Scanpix

SAN FRANCISCO: Piloterne på et Asiana Airlines Boeing 777 kunne ikke se landingsbanen kort før, at flyet styrtede ned i San Franciscos internationale lufthavn i lørdags.

Det viser de første undersøgelser fra de amerikanske transportsikkerhedsmyndigheder (NTSB), som har interviewet piloterne, der befandt sig i cockpittet på ulykkestidspunktet.

- Næsen på flyet var så hævet, at piloterne ikke kunne se landingsbanen, siger Deborah Hersman, der er chef for NTSB.

Fly lå for lavt

Da piloterne ikke kunne se landingsbanen, kunne de derfor heller ikke opdage, hvor meget flyet var ude af position.

Ulykken skete få sekunder senere, og piloterne måtte indse, at flyet lå alt for lavt og dermed for tæt på landingsbanen.

Tidligere har flyefterforskerne slået fast, at flyet også fløj for langsomt i landingen.

Stewardesser slynget ud

Tre sekunder inden landingen var flyets indflyvningshastighed således på 190 kilometer i timen, og det er betydeligt mindre end den anbefalede hastighed, som ifølge NTSB lyder på 254 kilometer i timen.

Ifølge tv-stationen CNN blev to stewardesser slynget ud flyet, da luftfartøjet styrtede ned. Begge flyansatte overlevede ulykken.

To kinesiske teenagepiger blev dræbt ved flystyrtet, men ifølge eksperter var det heldigt, at der ikke var flere omkomne ved ulykken.

Pilot under oplæring

Piloten, der styrede flyet, var under oplæring, og ifølge pilotens arbejdsgiver Asiana Airlines var han halvvejs gennem sin undervisning. Han havde dog erfaring med at flyve til San Francisco - men om bord på et Boeing 747.

Pilotens underviser havde fløjet 3000 timer i en Boeing 777, men det var hans første tur i rollen som underviser./ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.