Piloter på malaysisk fly bad ikke om at flyve sammen

Malaysia har bedt en række lande, deriblandt USA, Kina og Frankrig om yderligere satellitdata om flyet

Malaysias transportminister siger, at piloten og andenpiloten ikke havde bedt om at flyve sammen på det forsvundne fly MH370. Dermed tyder intet på, at de sammen har planlagt at få flyet til at forsvinde.

Dette var noget af det første, som efterforskerne koncentrerede sig om, efter at søgelyset er blevet rettet mod flyets besætning, passagerer og også ansatte i lufthavnen, som det lettede fra.

- Malaysia har bedt en række lande, deriblandt USA, Kina og Frankrig om yderligere satellitdata om flyet, siger talsmænd for politiet, som også oplyser, at der nu er 25 lande involveret i eftersøgningen af flyet, som blev bragt mange hundrede kilometer ud af kurs af nogen om bord.

- Vi har endnu ikke fået alle oplysninger om de ombordværendes baggrund, siger en ledende politimand.

Politiet begyndte i weekenden at undersøge både kaptajnens og andenpilotens hjem. Det skete efter, at landets premierminister bekræftede, at flyet med overlæg blev styret ud af kurs.

Premierminister Najib Razak sagde lørdag, at efterforskningen nu vil fokusere mere og mere på personalet og passagererne på flyet MH370, hvis kommunikationssystemer med vilje blev slået fra, inden det drejede væk fra ruten mellem Kuala Lumpur og Beijing.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.