Piloterne: Vi har leveret vores bidrag

Piloterne går en årsløn ned om året og øger arbejdstiden. 1500 piloter har sikret deres arbejdsplads.

Piloterne: Vi har leveret vores bidrag

Det kriseramte flyselskab takkede ja til det udspil, som de tre pilotforeninger i Norge, Sverige og Danmark søndag præsenterede ledelsen i SAS for.

- Vi vidste godt i går, at SAS ville acceptere udspillet, for vi havde imødekommet alle deres økonomiske krav. Alt andet ville have været dybt mærkværdigt, siger Lars Bjørking, formand for Dansk Pilotforening.

Aftalen er indgået på løn, pension og produktivitet. Helt konkret betyder det, at piloterne går en månedsløn ned om året, ligesom deres slutløn bliver kraftig reduceret.

Derudover er de overgået til en præmiebaseret pensionsordning - i stedet for tjenestemandspension, og har desuden øget arbejdstiden. Alle delelementer giver en samlet omkostningsreduktion på cirka 30 procent.

- Nu har medarbejderne gjort deres til at sikre et sundt og stærkt SAS i fremtiden. Så nu håber vi, at ledelsen gør det, der skal til, og driver forretningen på den rigtige måde.

- Der er ikke mere at tage af hos medarbejderne. De har været udsat for et helt usandsynligt pres - ikke bare den sidste uge, men de sidste år. De har ikke vidst, om de var købt eller solgt, og om deres virksomhed ville gå konkurs. Vi vil alle sammen rigtig gerne SAS. Nu har vi gjort vores, siger Lars Bjørking.

Pilotformanden lægger ikke skjul på, at det har været et hårdt forhandlingsforløb.

- Vi er tilfredse. Som vi hele tiden har sagt, har vi troet på, at vi ved fællesskab kunne finde en løsning, og det er sket nu. Det glæder os selvfølgelig, for det har sikret vores 1.500 piloter deres arbejdsplads, siger Lars Bjørking.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.