Pind kalder dagblads særtillæg af PET-bog for krænkende

Justitsministeren tordner mod Politiken for at udgive omstridt bog om efterretningstjeneste som særtillæg.

Ritzau
Folketingets åbning Foto: Scanpix/Thomas Lekfeldt
Kriminalitet 9. oktober 2016 11:05 - Opdateret 9. oktober 2016 14:45
Dagbladet Politiken krænker retsstaten ved at udgive den meget omstridte PET-bog som særtillæg i søndagens udgave af avisen ifølge justitsminister Søren Pind (V).

Det skriver han i et opslag på sin Facebook-side.

Justitsministeren mener, at Politiken har handlet forkert ved at bringe bogen "Syv år for PET", som beskriver efterretningstjenestens virke.

- Politiken krænker retsstaten med sin beslutning. Politiken sætter sig ud over den og har tonet rent flag som hævet over grundlovens lovgivende, dømmende og udøvende magt. Det er ikke en acceptabel retstilstand, skriver han.

Han fremhæver, at efterretningstjenesten PET "klokkeklart" har sagt, at der ikke har været noget ønske om at forhindre bogen i at blive udgivet.

Dermed kunne bogen udkomme som planlagt den 17. oktober. Medmindre den indeholder fortrolige oplysninger, "som vil kunne bringe personer i fare eller skade PET's arbejde".

- Men hvis PET's vurdering af, om bogen indeholdt oplysninger til fare for rigets sikkerhed, først kunne foretages, når bogen var udkommet, var det jo for sent, skriver justitsministeren.

Det har endnu ikke været muligt at få fat på justitsministeren for at få en uddybende kommentar.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...