Pind: Skal piger og drenge nu kaldes hen?

Modstandere af homoseksuelles ret til at indgå ægteskab i kirken tager alle argumenter i brug før afstemning.

Pind: Skal piger og drenge nu kaldes hen?

Et flertal i Folketinget ventes torsdag at vedtage, at bøsser og lesbiske fremover skal kunne indgå et ægteskab i kirken og ikke blot blive registrerede partnere.

Men forud for afstemningen om et af de største værdipolitiske spørgsmål, som Folketinget har taget stilling til siden valget sidste år, tager modstanderne alle argumenter i brug.

Dansk Folkeparti og Venstres Søren Pind anklager tilhængerne for at opløse betydningen af ordet ægteskab, som hidtil har betydet et ægteskab mellem en mand og en kvinde. Ifølge Søren Pind kan det være en farlig glidebane.

- I Sverige er der børnehaver, hvor man kalder hinanden for "hen". Anser fru Johanne Schmidt-Nielsen det for en positiv udvikling i ligestillingen mellem kønne?, lyder det fra Søren Pind.

Han henviser til, at det sidste år vakte stor opsigt, da det kom frem, at pædagogerne i en svensk børnehave af hensyn til ligestillingen bevidst undgik at omtale børnene som piger og drenge.

I stedet refererede man til dem som "venner" eller det kønsneutrale "hen" i stedet for han eller hende.

- Det er lidt uden for skiven i forhold til det, vi diskutere i dag, men det er i orden. Nej, jeg har ikke lyst til at kalde hr. Søren Pind for hen. Det mener jeg heller ikke, vi skal indføre i børnehaverne, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen beskyldte Venstre for at være "hashrygende borgerlige", fordi Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har meddelt, at han stemmer for de homoseksuelles ret til at indgå ægteskab i kirken.

Partifællen Marie Krarup (DF) beklager, at man nu ophæver den 1000 årige tradition for, at et ægteskab indgås mellem mand og kvinde

- Vi taler ikke om frihed, lighed og rettigheder i dag. Det gør vi ikke. Vi ophæver betydningen af, hvad et ægteskab er. Det er en 1000-årig tradition, vi gør op med.

- Der er ingen, der ser ned på de homoseksuelle. De skal have lov til at leve samme og fejre deres kærlighed. Det kan bare ikke kaldes et ægteskab, siger Marie Krarup.

/ritzau/