Pind til Løkke-kritikere: I må besinde jer

Ifølge Løkke-støtten Søren Pind er det ikke holdbart, hvis et mindretal i Venstre skal afgøre Løkkes skæbne.

Folketingsmedlemmet Søren Pind er overbevist om, at der er stor opbakning til formand Lars Løkke Rasmussen forud for tirsdagens møde i hovedbestyrelsen, hvor det skal diskuteres, om Løkke er den rette formand for det kriseramte parti.

Det siger han efter et kort møde mandag formiddag i partiets folketingsgruppe efter en weekend, hvor flere kommuneforeninger har meldt ud, at de vil af med den nuværende formand.

- Det er vigtigt, at partiets kritiske røster nu besinder sig, for det her det koster os.

- Den splid og den kritik, der fremføres fra vores egne rækker og også i en tone, som er uhørt i Venstres historie, gør, at vi synker i meningsmålingerne, og derfor er jeg også ret sikker på, at vi inden længe vil se et rødt flertal, siger Pind.

Hans kommentar om vigende tilslutning i partiet faldt kort tid, før TV2 og Politiken kunne offentliggøre en ny meningsmåling fra Megafon, hvor Venstre er nede på blot 14,5 procent af stemmerne. Den giver samtidig rød blok et snævert flertal.

Venstres kommuneforening i Viborg har lagt op til, at hovedbestyrelsen skal stemme om, hvorvidt der skal indkaldes til ekstraordinært landsmøde. Stemmer en tredjedel for, er landsmødet en realitet.

Pind kalder det "en bevidst skadelig handling over for Venstre", hvis ikke man vil respektere flertallet i hovedbestyrelsen, men i stedet have et ekstraordinært landsmøde.

- Det er nok, fordi der er et rimeligt sikkert flertal bag Lars Løkke Rasmussen, vurderer Pind.

Han fastholder, at så længe der er et flertal - også selv om det blot lyder på opbakning på 50,1 procent i hovedbestyrelsen - er det nok til, at Løkke kan fortsætte.

- 50,1 procent er nok til, at man efter et folketingsvalg kan blive statsminister, og hovedbestyrelsen er et demokratisk organ, hvor et flertal træffer en beslutning. Det er jo ikke holdbart, hvis det er et mindretal, der definerer virkeligheden, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.