Pione Sisto om guldet: Dejligt at være mig lige nu

Den 20-årige FC Midtjylland-spiller Pione Sisto har haft nogle suveræne dage siden søndagens comeback.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pione Sisto om guldet: Dejligt at være mig lige nu Foto: POLFOTO/Lars Poulsen

FC Midtjyllands Pione Sisto har fået et helt forrygende comeback, der torsdag kulminerede med det danske mesterskab.

For blot fire dage siden spillede den 20-årige kantspiller sine første 30 minutter i 2015, da han som indskifter både scorede og lagde op til et mål i en 2-0-sejr over FC København.

Onsdag blev Sisto så udtaget til landsholdet.

- Sådan er fodbold. Det kan gå stærkt.

- Jeg er lige kommet tilbage fra en lang skadesperiode, og det, der sker for mig lige nu, er ikke lige det, man forventer, når man kommer tilbage efter så lang tid.

- Det er selvfølgelig dejligt at være mig. Men jeg har også kæmpet hårdt for at opnå det, siger Pione Sisto efter torsdagens 0-0-kamp ude mod FC Vestsjælland.

Få meter fra ham sang midtjydernes medrejsende fans, der fejrede klubbens første mesterskab.

Det ene point i Slagelse betyder, at FC København med tre spillerunder tilbage af sæsonen ikke længere kan indhente de suveræne midtjyder.

- Det var lækkert at få mesterskabet helt i hus. Vi har kæmpet fra starten af sæsonen og har haft noget at revanchere fra sidste år. Vi var sultne fra nederlaget sidste år. Det har vi brugt på den positive måde, siger Sisto.

Han henviser til, at FCM sidste år førte ligaen, men til sidst blev overhalet af både FCK og de senere mestre fra AaB.

- Folk kommer til at give den gas i aften. Det kan jeg godt forstå. Det er første gang, at klubben vinder titlen. Det er kæmpestort for os, siger han.

Kulissen kunne måske godt være en anelse bedre, men Pione Sisto har det fint med, at mesterskabet blev sikret foran 2432 tilskuere på Harboe Arena i Slagelse.

- Vi tænker ikke over, hvordan og hvor vi vinder titlen. Vi er danske mestre, og at det blev sikret med 0-0, det er vi ret ligeglade med, siger kantspilleren, der så småt er begyndt at se frem mod sommerens kvalifikationskampe til Champions League.

- Vi har store ambitioner. Nu skal vi spille Champions League-kvalifikation, og det er noget, vi alle har håbet på. Vi glæder os til at spille de kampe, siger han.

Før de europæiske kampe venter med FCM, kan Pione Sisto få sin debut for det danske landshold, der den 8. og 13. juni møder henholdsvis Montenegro og Serbien.

- Jeg håber da på at få debut. Det er nu ikke min første prioritet.

- Jeg ser frem til samlingen, og det handler om at lære. Jeg er en ung dreng, der mangler at lære mange ting endnu, siger Sisto.

Da landstræner Morten Olsen onsdag udtog den talentfulde spiller med sudanesiske rødder, slog Olsen samtidig fast, at han allerede i efteråret ville have udtaget Pione Sisto, men dengang havde FCM-spilleren ikke dansk pas.

- Det var jeg ikke klar over. Jeg havde godt hørt, at han syntes godt om mig, men at han ville have haft mig med allerede i efteråret, det var jeg glad for at høre, siger Pione Sisto.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.