Pionerer i Danmarksgade siger farvel

Ejere sælger Ali-Baba efter 22 år med delikatesser fra området omkring Middelhavet

Lise Stenbro
Efter 22 år i Danmarksgade mener Hanne Simonsen efterhånden, det er på tide at prøve noget nyt.Foto: Grete Dahl
Fødevarer 2. december 2007 05:00

AALBORG: - Åh nej, hvordan kan du dog nænne det? Efter 22 år i Danmarksgade har Hanne Simonsen og Abdel-Al besluttet at sælge deres forretning, og det giver anledning til mange spørgsmål fra butikkens trofaste kunder. - Det er lidt trist, indrømmer Hanne. - Folk spørger hele tiden om hvornår og hvorfor. Og selvom det er dejligt, er det også lidt hårdt. Det tager i hvert fald dobbelt så lang tid at ekspedere i øjeblikket, forklarer hun. Forretningen dufter fortsat af olie, krydderier og specialiteter fra Middelhavslandene. For i Ali-Baba er det meste hjemmelavet, og det er der mange, der sætter pris på. - Vi ved ikke, om det fortsætter på samme måde. De nye ejere kommer fra en anden verdensdel, så de vil måske sælge andre specialiteter, fortæller Abdel-Al. Parret slipper tøjlerne 1. januar, og selvom Abdel beholder sit job med at sælge ejendomme i Ægypten, håber de, der bliver mere tid til at rejse og være sammen. - Vi har været her så længe, at flere af vores første kunder er begyndt at vende tilbage med børn og børnebørn. Så nu må det vist være på tide at prøve noget nyt, smiler Abdel. Gode råd og opskrifter Han roser Hannes arbejde i forretningen, hvor kunderne ofte får gode råd og opskrifter med hjem. - Jeg tror, mange opfatter hende som en god veninde. Der er i hvert fald mange, som kommer igen år efter år, understreger han. Til at begynde med gjorde Ali-Baba det mest i krydderier og konserves. Men som årene er gået, er der blevet flere kunder til de hjemmelavede delikatesser i køledisken. - Da vi startede, var vi absolut de første, som solgte den slags her i Aalborg, fortæller Hanne Simonsen. - Men vi må jo alligevel have set rigtigt, for samtidig begyndte mange at rejse mere, og så ville de gerne købe nogle af de specialiteter, de havde smagt sydpå, mener hun. God mad er vigtigt Abdel fremhæver også danskerne som et folkefærd, der gerne vil eksperimentere og prøve nyt. Da han kom til landet som 20-årig, spiste de fleste sovs og kartofler hver dag, og selvom han elsker, når Hanne laver gamle danske retter - i weekenden fik de f.eks. andesteg med rødkål og brune kartofler - mener han også, det er vigtigt at være åben for nye smagsindtryk. - God mad og samværet omkring madlavning og spisning er ofte fundamentet for godt ægteskab, mener han. - Jeg tror i hvert fald, det er vigtigt, at man kan gå og hygge sig med at snakke, spise og lave mad sammen, forklarer han. Ifølge Abdel er maden fra Ali-Baba altid af fineste kvalitet. Hanne fremstiller selv forretningens taziki, falafel og andre specialiteter. Og det betyder ofte en arbejdsuge på mellem 60 og 70 timer. - Det kan da godt være, at vi finder på noget andet henad vejen. Men lige nu trænger vi bare til at holde lidt fri og være sammen, fortæller hun. - Den 15. december går turen til Ægypten. Og hvis parret ikke slår sig ned dér, starter de måske en mindre produktion af falafel. Ideen er i hvert fald under overvejelse, og parret har også kontaktet en fabrikant. - Men det bliver ikke et fuldtidsjob. Højst noget med 30 timer om ugen, understreger Hanne. - For nu har jeg altså arbejdet her dag ind og dag ud i 22 år. Og selvom jeg elsker det, trænger jeg efterhånden til luftforandring, påpeger hun.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...