Udland

Pirater: Vi har dræbt et gidsel

Pirater påstår, at de har dræbt et syrisk gidsel. Sikkerhedsekspert, siger, at det ikke er sandsynligt.

Pirater: Vi har dræbt et gidsel

Somaliske pirater påstår - ifølge nyhedsbureauet AP - at de har dræbt et gidsel fra skibet MV Orna, som piraterne kaprede den 20. december 2010. Der skulle være tale om en syrer fra den 19 mand store besætning.

- Det er en besked til skibets ejer, som ikke har taget notits af vores krav om løsepenge, siger piratlederen Hassan Abdi fra Haradhere, der er en af Somalias pirathøjborge, til AP.

Oplysningerne om gidsel-drabet er ikke bekræftet fra anden side.

Direktør i det internationale sikkerhedsselskab Risk Intelligence, Hans Tino Hansen, tvivler på, at det er sket.

- Man kan ikke sige, at det aldrig vil ske, men efter vores underretninger er det ikke sandsynligt, at det er sket. Besætningerne er piraternes primære aktiv, og den vil de normalt ikke forringe.

- Men oplysningerne om drabet kan være et udtryk for, at piraterne med stor sandsynlighed vil klemme de sidste dollar ud i forhandlingerne om en løsgivelse, og så bruger de det som et pressionsmiddel i, siger Hans Tino Hansen til Ritzau.

MV Orna, der sejlede under Panama-flag, og den 19 mand store besætning har været i piraternes vold i et år og otte måneder.

- Skibet har ligget tilfangetaget længe, og derfor er det sandsynligt, at en frigivelse kan være på vej, siger Hans Tino Hansen.

Ifølge AP skulle det formodentlig være første gang, at pirater dræber et gidsel. Men det er sket før, siger Hans Tino Hansen.

- Gidsler er blevet dræbt af pirater, men ikke som direkte del af forhandlingerne, som man kender det fra Irak og lignende steder, siger han og giver dette eksempel:

- Der har tidligere været oplysninger fremme fra piraterne om, at de havde skåret en arm af en sømand.

- Men da han blev frigivet, havde han sin arm i behold. Det er et eksempel på, hvordan pirater kan true med at skade gidslerne under forhandlingerne, men normalt ikke gør alvor af det, siger Hans Tino Hansen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.