Piraterne blanket af

En god halv kamp gav intet udbytte, men blot lussinger i Vojens

Rasmus Olsen var ingen succes i førstekæden hos Aalborg Pirates. Foto Michael Koch

Rasmus Olsen var ingen succes i førstekæden hos Aalborg Pirates. Foto Michael Koch

VOJENS:Aalborg Pirates-offensiven slider med at finde touchet. De 60 minutter i Vojens illustrerede tydeligt, hvor vigtigt det er, at Frederik Åkesson rammer rigtigt med sine to imports, og at Bjarke Møller vender stærkt tilbage efter sin hjernerystelse. Det vil give piraterne en helt anden pondus.

I grænselandet var SønderjyskE hurtigst på jernene og farligst kampen igennem. Hjemmeholdet vandt helt indiskutabelt med klare 5-0.

Første periode havde SønderjyskE i den aggressive rolle, mens Aalborg var de afventende. Klogt og disciplineret afmonterede nordjyderne her de sønderjyske raketter i de tyve minutter, der var uden helt oplagte målchancer. Det var fornem udebanehockey af piraterne, der havde rokeret lidt om i kæderne. I et forsøg på at genstarte Rasmus Olsen, var han rykket op i førstekæden. Cheftræner Martin Karlsson ville samtidig gerne se, hvordan Kasper Degn kunne sætte Jussi Tapio op. Den finske målkonge var i andenkæden. Dette ligner en også indikation på, at de to nye imports i Pirates skal spille sammen med Mathias Månsson i den første angrebskæde. Første backpar med Shane Sims og Mats Hansson var også splittet op for at fordele ressourcerne.

Bedømt på kampen i Vojens har Rasmus Olsen dog slet, slet ikke klasse aktuelt til at begå sig med Mathias Månsson i en topkæde. Det eksperiment må snarest skrues tilbage.

Disciplinen fra de første 20 minutter blev ikke taget med ind i anden periode, hvor der kom flere pucktab fra piraterne. Jussi Tapios midtvejs blev dyr, for få sekunder senere havde Nikolaj Rosenthal brudt dødvandet. 1-0.

Så blev Steffen Klarskov udvist, og de to minutter måtte Magnus Åkerlund have fat i magien for at forhindre en ny scoring fra hjemmeholdet. Sønderjyderne var klart, klart farligst i denne anden periode, hvor Jussi Tapio havde piraternes eneste forsøg. Den var til gengæld også stor alene igennem med Alfie Michaud. Men Åkerlund var klart nordjydernes redningsmand i denne face af kampen.

Spillerne havde knap sat skøjterne på isen til tredje periode, før Brock Hooton gjorde det til 2-0 med et håndledsskud. 12 sekunder gik der blot inden jublen brød ud i SE Arena. Piraterne snorksov. Det var startskuddet til en regulær afvaskning af Pirates, der efterfølgende måtte indkassere tre scoringer yderligere til slutresultatet 5-0.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.