Pirlo dyster mod fodboldfar om finaleplads

De nyslåede italienske mestre Juventus skal forsøge at stoppe Real Madrid i Champions League-semifinalerne.

Når Juventus tirsdag aften tørner sammen med Real Madrid i den første Champions League-semifinale, bliver det et specielt gensyn for en lang række hovedaktører på de to hold.

Ikke mindst for midtbanegeneralen hos de nykårede italienske mestre, Andrea Pirlo, der gennem otte år havde Real Madrids Carlo Ancelotti som træner i AC Milan, hvor de to landsmænd dannede et nærmest far/søn-forhold.

- Det var ligesom at genfinde sin egen far. Han ændrede min karriere, da han rykkede mig ned foran forsvaret. Vi delte nogle uforglemmelige øjeblikke, og vi har en fantastisk fortid sammen, siger Pirlo til avisen La Gazzetta dello Sport.

Juventus er i sin første Champions League-semifinale siden 2003, hvor modstanderen også hed Real Madrid, som dengang blev slået ud med sammenlagt 4-3.

De to målmænd Gianluigi Buffon og Iker Casillas vogtede også de to holds mål for 12 år siden.

Mindst ligeså specielt bliver opgøret nok for Juventus' unge måltyv Álvaro Morata, der i sidste sæson var med til at vinde Champions League og den spanske pokalturnering for Real.

Morata er født og opvokset i Madrid og skolet i Real Madrids egen talentfabrik, La Fábrica. Han røg i sommer til Juventus, da han blev vejet og fundet for let af Carlo Ancelotti.

Han føler dog ikke, at han har nogle følelser i klemme overfor hverken klubben eller træner Ancelotti.

- Jeg har intet at bevise mere. Jeg er bare nødt til at forblive fokuseret, siger Morata til Sky.

- Jeg er Ancelotti taknemmelig for at lade mig spille i Real Madrid. Men nu er jeg Juventus-spiller, og jeg vil give alt for denne klub.

I denne sæson har han nettet 11 gange for Juventus.

På forhånd ses kampen som et opgør mellem to fodboldkulturer, hvor Juventus på den ene side sætter sin lid til jerndefensiven, mens Real Madrid skal sprudle, hvis der skal slås huller i den italienske forsvarsmur.

Juventus har holdt nullet i seks ud af holdets 10 Champions League-opgør i denne sæson.

Man skal heller ikke kimse af Reals forsvar, der i turneringen har holdt modstanderen fra at score i syv kampe, mens spanierne selv har scoret 22 gange. Især Cristiano Ronaldo er for tiden brandvarm.

Senest fejrede han sit hattrick nummer 25 i den spanske liga, da holdet lørdag besejrede Sevilla 3-2.

I knockout-fasen har Juventus slået Dortmund og Monaco ud af turneringen, mens Schalke 04 og Atlético Madrid har ladet livet på Real Madrids vej til semifinalen.

Den første semifinale spilles tirsdag klokken 20.45 i Torino, mens returopgøret spilles 13. maj på Bernabéu i Madrid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.