Pisk selv-guf fra Vrå

Endnu en nyhed fra ny virksomhed

Fødevarer 3. juni 2003 08:00

VRÅ: Vrå-virksomheden Fynbo Foods, der ikke har mere end et år på bagen, har udviklet en helt ny slags guf til isvafler. - Traditionelt fremstilles Guf ved at mikse piskede æggehvider med sukker, hvilket giver en sød og luftig skum a là indholdet i en flødebolle. Faren for salmonella har dog lagt en dæmper på brugen af rå æg i den private husholdning, hvilket er løst med Fynbo pisk selv-guf, der er fremstillet helt uden brug af æggehvider, oplyser Fynbo Foods direktør, Richard Fynbo. Fynbo-guffet består primært af sukker og jordbærsaft - resten er hemmeligt og Fynbo Foods har søgt patent på produktet. Guffet købes i et 300 grams bæger, der bliver til en hel liter færdig guf med jordbærsmag, når man hælder det i en skål og pisker i tre til fem minutter. Man kan selvfølgelig piske mindre portioner ad gangen, men hvis man er kommet til at piske for meget, kan man gemme resten i køleskabet og give det en ny tur med håndpiskeren inden man skal bruge det næste gang. Holdbarheden er sat til to-tre uger efter at bøtten er åbnet, men det kan holde sig meget længere, hvis man bruger en helt ren ske, når man tager af bøtten, fortæller Richard Fynbo. Fynbo Foods forventer, at det nye guf bliver sommerens helt store nyhed. Virksomheden producerer i forvejen marmelade, syltetøj, frugtgrød m.m. For nogle måneder siden lancerede virksomheden desuden den fedtfattige salatserie, Relish, og i øjeblikket arbejdes der videre med nye varianter af de to nye produkter. Flere nyheder Virksomheden agter løbende at bringe helt nye produkter på markedet. - Som ny producent, skal vi komme med noget nyt hele tiden. Det er det, der gør os interessante, og det er vores mål at komme med en nyhed hver tredje måned. Det tror jeg ikke vi kan, men hvis bare det lykkes hvert halve år, vil det være bedre end de fleste andre, siger Richard Fynbo. Han mener, at hemmeligheden bag Fynbo Foods hurtige succes er, at man ikke tænker traditionelt. - Hvis man f.eks. tager et traditionelt produkt som remoulade, og gør det fedtfattigt, bliver det som regel nærmest uspiseligt. Man glemmer, at første prioritet er, at det skal smage godt, uanset om det skal være økologisk eller fedtfattigt eller hvad det nu skal være. Man skal ikke tage udgangspunkt i det eksisterende - man skal finde på noget nyt.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...