Udland

Pistorius er indlagt med sår på sine håndled

Den tidligere sydafrikanske atletikstjerne nægter, at han har forsøgt at begå selvmord, siger talsmand.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

FILES-SAFRICA-CRIME-PRISON-PISTORIUS Foto: Scanpix/Marco Longari

Oscar Pistorius, den handicappede sydafrikanske atletikløber med tilnavnet Blade Runner, er blevet behandlet på et hospital for mindre skader på sine håndled. Det siger en talsmand for det fængsel, hvor han er indsat.

- Pistorius nægter, at han har forsøgt at begå selvmord, siger talsmanden.

Den sydafrikanske hurtigløber blev i juli dømt til seks års fængsel for at have skudt og dræbt sin kæreste, Reeva Steenkamp, som var model og jurist.

Avisen Newspaper City Press skrev tidligere, at Pistorius i hast var blevet bragt til et hospital lørdag. Avisen citerede en sikkerhedsvagt for, at "han havde dybe sår på håndleddene."

- Han var skåret ved håndleddene, og lægerne blev ved med at vikle bandage omkring dem, lød udtalelserne fra sikkerhedsvagten.

En indsat i fængslet blev citeret for, at Pistorius havde såret sig selv med vilje, og at der skulle være blevet fundet barberblade i hans celle.

Pistorius-familiens talskvinde, Anneliese Burgess, siger til Reuters, at familien ikke har nogen kommentarer på nuværende tidspunkt.

De sydafrikanske anklagere har appelleret en straf på seks års fængsel til Pistorius og kræver en hårdere straf.

- Seks års fængsel er ude af proportioner med at have begået en mordforbrydelse, udtaler anklagemyndigheden.

De fleste eksperter havde regnet med en dom på mellem 11 og 14 års fængsel i sagen, men dommeren så flere formildende omstændigheder.

Pistorius blev dømt for drab ved en appeldomstol i december, efter at han ved en domstol tidligere var blevet idømt fem års fængsel for uagtsomt manddrab.

Pistorius skød og dræbte i 2013 sin kæreste, Reeva Steenkamp, i sit hjem. Han skød gennem en badeværelsesdør. Han har hævdet, at han troede, det var en indbrudstyv.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.