Pistorius er sigtet for drab på sin modelkæreste

Oscar Pistorius og den dræbte kæreste var de eneste, der befandt sig i hans hjem, da hun blev skudt

Oscar Pistorius er sigtet for drab. Foto: Scanpix

Oscar Pistorius er sigtet for drab. Foto: Scanpix

PRETORIA:Den benamputerede atletikstjerne Oscar Pistorius - også kendt som ”Blade Runner” - er af det sydafrikanske politi sigtet for drabet på sin kæreste, den 30-årige fotomodel Reeva Steenkamp.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger politiet, at de to var de eneste, der var til stede i Pistorius’ hjem i Pretoria, da de dræbende skud faldt natten til torsdag.

Oscar Pistorius skal senere torsdag fremstilles i retten i Pretoria, men først skal der tages en blodprøve. Det er fortsat ikke helt klart, hvor mange skud der reelt blev affyret. Nogle kilder skriver to, andre mener at der er affyret fire skud og visse taler endda om seks skud.

Det skulle dog være sikkert, at skuddene stammer fra en 9-millimeter-pistol, der blev fundet på gerningsstedet. Oscar Pistorius har tidligere i et interview med avisen Daily Mail fortalt, at han har en pistol liggende ved sengen for at kunne forsvare sig i tilfælde af indbrud.

Det vides ikke, om Reeva Steenkamp blev skudt ved et uheld. En sydafrikansk journalist fortæller til australske Sky News, at hun ville overraske sin kæreste på valentinsdag, og han kan i den forbindelse have forvekslet hende med en indbrudstyv.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.