Pitstop ved jordens kant

Kompaskendere ved, at verdens kant er rund

Marianne Dyhrberg Cornett
Eksotisk paradisfugl på vej i nyt selskab - alle billeder er af Anne Marie Johansen.
Sæby 9. oktober 2016 13:55

SÆBY: Når man har rejst godt og længe, kan det give god mening at stoppe op - for at se sig både tilbage og frem.

Man skal vide, hvor man er - og huske, hvor man har været, for at komme videre. Så bliver det ikke bare heldet der bestemmer, men også summen af ens opnåede erfaringer.

Galleri Nordenvinds årlige udvidede efterårsudstilling, i Retfærdigheden i Sæby, byder på et såkaldt pitstop.

Maler og billederhugger Anne Marie Johansen fylder den gamle retssal med et bredt udvalg af værker, der viser udvikling og tydeligt udpeger kunstnerens fremtidige virke.

- Jeg synes, at netop nu er det det rette tidspunkt til at vise en større sammenhængende udstilling af Anne Maries værker, siger gallerist Eric Kaare.

Sidste gang galleriet havde en "one man" udstilling af denne kunstner var i 2008 - i forbindelse med afsløringen af den fem meter høje "Engel" i Corteenstål ved Ravnshøj. Og før dét, skal vi tilbage til 2003, hvor Anne Marie Johansen havde sin første separatudstilling i Galleri Nordenvind.

- Det har været sjovt at følge kunstnerens udvikling, og den oplevelse vil jeg gerne dele med andre. For mig som gallerist er det absolut vigtigste træk hos en kunstner, at kunstneren evner at finde sin inspiration et sted i sit eget hoved, og ikke ved at surfe rundt på internettet, fortsætter Kaare.

Anne Marie Johansen er fascineret af det store rum, hvor vores lille, blå planet svæver rundt i sit eget mønster. Så på dén måde er vi alle deltagere i den store, kosmiske rejse.

Anne Marie Johansen er ikke en maler med kittel, palet og fransk alpehue. Hun maler med papstumper, en gammel sko eller hvad der nu findes inden for rækkevidde.. Og hun maler specielt meget med fingrene. Dét, der interesserer hende, er flade strukturer og motivets rytmik.

- Jeg kender få kunstnere, der er så flittige. Selv den sidste sjat af morgenkaffen bliver anvendt som grund i de mange skitser, der fylder arbejdsbordet, slutter Kaare.

Udstillingen omfatter både skulptur, maleri og skitser, der har været grundlaget for kunstnerens seneste bogudgivelse, nemlig "Tanker om bøn" - i et samarbejde med Poul Geil, der tidligere var sognepræst i Sæby.

Samtidig med separatudstillingen er der selvfølgelig ophængning i galleriets egne lokaler. Her vises nye værker af bl.a. Finleif Mortensen fra Færøerne, samt hollandske Wouter Stips og Adi Holzer. Der er fernisering lørdag den 15. oktober kl. 14 - og udstillingen vises frem den 15. november.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...