Nordjylland

Plads til 10.000 biler mere i tunnelen

Investering på 300 mio. kr. kan lette trafikproblem i Limfjordstunnelen midlertidigt

Ændring af tilkørsler vil betyde, at Limfjordstunnelen kan klare flere biler, sige trafikforsker. Arkivfoto: Lars Pauli

Ændring af tilkørsler vil betyde, at Limfjordstunnelen kan klare flere biler, sige trafikforsker. Arkivfoto: Lars Pauli

NORDJYLLAND:En investering på 300 millioner kan øge kapaciteten i Limfjordstunnelen med 10.000 biler i døgnet og dermed lette trafikpresset midlertidigt.

- Jeg er enig i, at der inden for en overskuelig årrække bliver behov for yderligere en forbindelse over fjorden. Indtil det sker, vil det altså være fornuftigt at øge kapaciteten i den eksisterende tunnel. Det er såmænd ikke så kompliceret, siger Anker Lohmann Hansen, trafikforsker på Aalborg Universitet.

Flyt tilkørsel

Den løsning, han skitserer, består i at flytte den sidste tilkørsel syd for tunnelen (kridtsvinget), så bilerne fra Aalborg kommer ind fra den "rigtige" side ved nedkørslen til tunnelen. Det - kombineret med en lukning af den sidste tilkørsel nord for tunnelen (borgmestersvinget) - i myldretiden om morgenen - vil ifølge Anker Lohmann Hansen betyde, at tunnelen vil kunne kapere langt mere trafik i myldretiderne.

- Problemet er jo i høj grad, at bilisterne ligger og skifter vejbane i tunnelen. Det resulterer i farlige situationer og langsom afvikling af trafikken, siger han.

Emnet er i øjeblikket brandvarmt, fordi trafikken Limfjordstunnelen netop har overskredet den officielle smertegrænse på 80.000 biler i døgnet, hvilket får flere nordjyske politikere til at kræve handling.

Trafikken i tunnelen øges årligt med gennemsnitligt 1400 biler pr. døgn.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden