Plads til alle - men søgningen er lille

Nu går hun i 7. klasse på Ørebro Skole. Men skolen har ikke klasser på 8. og 9. klassetrin. 13 årige Louise Nielsen skal derfor vælge, hvor hun vil fortsætte skolegangen efter sommerferien 2008. For hende er det et valg mellem Fjerritslev Skole eller Klim Friskole.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

På julemarkedet blev der blandt andet solgt dalende engle af fra venstre Christina Poulsen, Silje Larsen og Sara Jensen.

- Jeg er mest stemt for at vælge Klim Friskole. Jeg har hørt så meget godt om friskolen. Jeg kender et par af eleverne der, så det bliver nok Klim Friskole, jeg forsætter skolegangen på. Louise Nielsen besøgte Klim Friskole sammen med forældrene, da skolen lørdag holdt julemarked. - Vi ser meget positivt på Louises valg af skole. Hendes to ældre søskende gik på Fjerritslev Skole. Men det er hendes eget valg, og det bakker vi selvfølgelig op, fortæller Susanne Nielsen. - Vi var nysgerrige og tog derud, da der i forbindelse med julemarkedet ville være rundvisning for eventuelle kommende elever. Det tilbud tog vi imod. Skolebestyrelsesformand Helle Røge viste rundt på skolen og forklarede om hverdagen for eleverne. Om åbenhed og samarbejdet med forældrene og om de særlige forhold på en friskole. - Jeg ville især gerne vide, om eleverne på en så lille skole virkelig lærer noget, fortæller Susanne Nielsen. Det fik hun og Bent Nikolejsen klarhed over, da familien fik en snak med skoleleder Kristen Kristensen. - Af de 12 nuværende elever i skolens 9. klasse skal de 10 fortsætte i gymnasiet, fortalte skolelederen. Klim Friskole har for tiden 85 elever, og der er plads til omkring 100 elever. I dette skoleår er der ingen børnehaveklasse, men der er allerede skrevet otte elever op til skoleåret 2008-2009. Halvdelen går i skolens fribørnehave, mens resten kommer udefra. Helle Røge fortæller, at friskolen også kan mærke de små årgange og derfor ikke har helt samme søgning fra eleverne, som man gerne vil have.