Plads til begejstring

For andet år i træk sørgede folkene bag karnevallet i Aalborg for, at der var rimelige forhold for de mere organiserede grupper med store, pladskrævende kostumer.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Situationer som denne kan være irriterende for grupper, der har arbejdet et år på at lave en flot opvisning. Foto: Henrik Bo

De fik lov at få forrest i gårsdagens stjerneparade, så de kunne holde deres formationer, mens den mere folkelige del fulgte senere i optoget. Dejligt synes karnevalsveteran Gitte Ingerslev fra Nørresundby. - Hvis vi skal bruge al vores energi på at holde to balletdansere og tre bjørne ude af vores optog, er vi faktisk ret sure, når vi når frem til Kildeparken. Nu kan vi flirte med publikum uden at risikere, at vi bliver kørt ned af en indkøbsvogn bagfra. Tidligere år er tre til fire optog endt på havnen, hvor alle slags grupper mødtes i et tilfældigt mix. Og det gav problemer, fortæller karnevalskoordinator Klaus Bystrup. - I mange år har det været svært at skaffe plads omkring de grupper, der har store kostumer og gerne vil vise noget frem. De har det lidt svært i den folkelige del af paraden, hvor man bruger gadeteater og for eksempel er udklædt som politi og render rundt og anholder folk. Det bekræfter Gitte Ingerslev, hvis gruppe har været med i 10-15 år. I år var de pirater og havde en båd med, der var bygget til lejligheden. - Helhedsbilledet skal være flot. Vi bruger megen tid på flotte kostumer og ansigtsmaling, og hvis nogen vader ind midt i vores gruppe, bliver det ikke flot at se på.