Morsø

Plads til spejdere, skytter og hunde

Nu må tre vidt forskellige fritidsgrupper finde ud af at deles om Bjergby Grusgrav, indskærper politikerne

Morsø Politihundeforening, der har benyttet Bjergby Grusgrav i 38 år, beholder sit hidtidige areal.?Arkivfoto: Bo Lehm

Morsø Politihundeforening, der har benyttet Bjergby Grusgrav i 38 år, beholder sit hidtidige areal.?Arkivfoto: Bo Lehm

MORS:- Vi ønsker fra kommunens side at hjælpe de tre foreninger med at få lavet aftaler om, hvordan de hver for sig kan benytte Bjergby Grusgrav. Ingen bliver smidt ud, men nu siger vi: Sådan er det, og hvis I ikke kan indordne jer under det, må I finde et andet sted at være!

Sådan siger Meiner Nørgaard (DF), formand for udvalg for teknik og miljø. Hermed håber han at have sat punktum i en sag, der har været på udvalgets og forvaltningens bord det seneste halve år, men reelt går længere tilbage.

Morsø Politihundeforening har benyttet den nedlagte grusgrav på Langkærvej 25 i Bjergby til træning af sine schæfere igennem 38 år. I de senere år har foreningen delt området med Bjergby Skytteforening uden problemer. Men det har givet visse gnidninger, at en spejdertrup kom til i 2013.

Årets før måtte Kong Fegge Spejderne under Det Danske Spejderkorps rømme sit tilholdssted i et gammelt hus i Sejerslev. I to omgange søgte spejderne om at måtte benytte grusgraven og fik i anden ombæring en lejeaftale med kommunen, der ejer arealet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.