Pladserne revet væk på 20 minutter

Som sundhedskoordinator i Skørping er Jens Hjerrild praktisk ansvarlig for afviklingen af ferieaktiviteterne i Rebild. Her ser han sammen med en bedstemor på, mens andre af lejrdeltagerne spiller vikingespil.

Som sundhedskoordinator i Skørping er Jens Hjerrild praktisk ansvarlig for afviklingen af ferieaktiviteterne i Rebild. Her ser han sammen med en bedstemor på, mens andre af lejrdeltagerne spiller vikingespil.

REBILD:Telefonerne åbner klokken 9, og i løbet af 20 minutter er alle pladser totalt udsolgt. Med andre ord er det om at være hurtig på telefontasterne, hvis man gerne vil holde færdigpakket miniferie med børnebørnene i den smukke natur omkring Rebild Bakker. - Rygtet har hurtigt spredt sig via mund-til-mund-metoden, og at tilbuddet er populært understreges bl. a. af, at vi i år har en familie, der har været med fem år i træk, konstaterer Jens Hjerrild, som er sundhedskoordinator i Skørping Kommune og praktisk ansvarlig for afviklingen af de udendørs ferieaktiviteter på tværs af generationerne. Jens Hjerrild erkender gerne, at ”verden formentlig ikke ville gå under”, hvis ikke de lokale Sund By-butikker hvert år på denne tid inviterede børn og bedsteforældre på feriophold i samarbejde med ÆldreSagen og Rebild Vandrerhjem. På den anden side finder han, at ferietilbuddet ligger fint i forlængelse af Sund By-butikkernes øvrige aktiviteter i det himmerlandske. - Opfordring til udeliv og fysisk aktivitet, dannelse af netværk og PR for lokalområdet. Alt sammen er det noget af dét, som vi også beskæftiger os med til daglig, fremhæver sundhedskoordinatoren i en pause mellem en fodboldkamp og den traditionelle heldagstur i skoven. Hvordan fremtiden tegner sig for det populære ferietilbud efter den forestående kommunesammenlægning, tør Jens Hjerrild ikke med sikkerhed sige, men han er overbevist om, at tilbuddet nok skal leve videre under en eller anden form. - Så stor en succes lægger man ikke bare i graven. Tværtimod tror jeg,der vil være basis for, at de nye storkommuner hver især kan udvikle deres egne ferietilbud til børn og bedsteforældre. - Dermed ikke sagt, at aktiviteten fortsat skal ligge i Sund By-regi. En ferielejr som den her i Rebild kunne for mig at se udmærket afvikles uden vores medvirken. - Men er der også til næste år ønske om, at vi skal være med, så stiller jeg da personligt gerne op igen, erklærer Jens Hjerrild. Endda med udsigt til ni timer i skoven - i regn- og gråvejr.