Plakatsøjlen får nyt liv

Arndt Hüttel har fået biblioteket med på en historisk udstilling

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:En ny udstilling om Plakatsøjlens historie kan nu ses på Frederikshavn Bibliotek.

Samtidig kan man på store plakater se, hvordan man kan støtte renoveringen. Og se på en søjle, at der nu er samlet 85.000 kroner ind til formålet.

Målet er 160.000 kroner, da Arndt Hüttel har et håb om, at Roblon vil sætte lys på søjlen.

Initiativtager til den private indsamling til renovering af Plakatsøjlen Arndt Hüttel havde inviteret til en lille sammenkomst med de mennesker, der har støttet ham i projektet.

Murerlærlinge i sving

- Tak er kun et fattigt ord, men i dag vil jeg lave det til et rigt ord - for jeg vil sige en stor tak til alle, der hjulpet for at vi er på vej til at nå målet, og vi når det, sagde han.

Det er planen, at murerfaglærer Peter Lynge Kristensen EUC NORD skal renovere søjlen i samarbejde med murerlærlinge, der er ansat hos Torben Carlsen.

Billån i Spar Nord

Arndt Hüttel kunne også afsløre, at hvis det ikke lykkedes at indsamle hele beløbet, så har han en utraditionel plan.

- Jeg har et billån på 100.000 kroner i Spar Nord, som jeg ikke bruger, og så får Spar Nord pant i Plakatsøjlen, og vores børnebørn og oldebarn kan så afdrage søjlen over 30 år og glæde sig over, at de har været med til at bevare et stykke kultur i Frederikshavn, siger han.

Den rigtige søjle står som bekendt lige uden for biblioteket og har gjort det siden 1989. I 1993 i forbindelse med Frederikshavns 175 års byjubilæum kom der en miniplakatsøjle til, som blev brugt af kommunen som gave.

Mini-plakatsøjler

Ideen til miniudgaven fik Grethe Hagensen, som var bibliotekar på det tidspunkt. Hun kiggede også forbi og så den nye udstilling, fordi hun selv ejer en miniplakatsøjle og har lånt den til indsamlings-udstillingen på biblioteket. Miniplakatsøjlen fik hun i gave i forbindelse med sit 25 års jubilæum som bibliotekar i Frederikshavn Kommune.

- Jeg kunne fra mit kontor sidde og kigge på Plakatsøjlen uden for biblioteket og så, hvor mange mennesker, der stoppede op for at fotografere og beundre den. Så derfor foreslog jeg, at kommunen fik lavet de små udgaver og forærede dem som gaver, fortæller hun.

Konkurrence

Hvis man gerne selv vil eje en plakatsøjle, så er der mulighed for det i forbindelse med indsamlingen.

- Alle gode mennesker, som støtter os i søjleprojektet er med i en konkurrence om at vinde et eksemplar, lover Arndt Hüttel.

Pengene til renoveringen skal være i hus inden 1. april. Det er aftalt med Kultur- og Fritidsudvalget, der selv har afslået at betale en renovering af kunstværket.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.