Aalborg

Plan for Spritten splitter Venstre

Omdannelse af Aalborgs gamle spritfabrik godkendt i by- og landskabsudvalg med stemmer fra S og det ene af Venstres to medlemmer

Et spinkelt flertal i by- og landskabsudvalget har godkendt planerne for en omdannelse af spritfabrikken.

Et spinkelt flertal i by- og landskabsudvalget har godkendt planerne for en omdannelse af spritfabrikken.

AALBORG:Beslutningen om at omdanne byens gamle spritfabrik til kultur- og boligkvarter deler byrådet.

Det står klart, efter at by- og landskabsudvalget torsdag godkendte forslaget til en lokalplan for området.

Forslaget blev godkendt med det spinklest mulige flertal i udvalget, idet kun Socialdemokraterne samt Venstres Mariann Nørgaard, udvalgets næstformand, stemte for, mens hendes partifælle John G. Nielsen stemte imod.

Også SF’s Jens Toft-Nielsen og løsgængeren Kirsten Algren stemte nej.

Et flertal i byrådet for forslaget er sikret, idet Enhedslisten efter flere indrømmelser tilslutter sig planen.

Indrømmelserne består i, at et parkeringshus på Fjordmarken er taget ud af planen, og at højhuse ikke bliver helt så høje som oprindeligt planlagt. Desuden har det været et krav, at salg af kommunal jord på selve havnefronten kommer til at foregå via udbud, hvilket som omtalt i NORDJYSKE onsdag kommer til at ske.

Hvad det sidste angår, siger by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S), at det hele vejen igennem har været hans hensigt, at salg skulle ske via offentligt udbud.

Om det forhold, at der er indgået aftale med Enhedslisten, som ikke er repræsenteret i by- og landskabsudvalget, forklarer rådmanden, at han tidligt i processen fik det indtryk, at det ville blive svært at få planen gennemført med stemmer fra Venstre.

- Derfor satsede jeg på at skaffe flertallet gennem forhandlinger med Enhedslisten samt de radikale, som dermed også har fået indflydelse på planen, siger Hans Henrik Henriksen.

Oprindeligt indgik salget af jorden på kajkanten i lokalplanprocessen, men lokalplan og grundsalg er siden delt i to, så det kommende udbud bliver en selvstændig proces.

Ifølge Hans Henrik Henriksen beror det på, at en vedtagelse af lokalplanen af hensyn til konkrete planer med selve den gamle spritfabrik ikke kunne afvente gennemførelse af en udbudsrunde.

SF’s Jens Toft-Nielsen har hele vejen gennem forløbet afvist at kunne stemme for lokalplanen, bl. a. med henvisning til planen om et p-hus på Fjordmarken.

Idéen om et p-hus blev forleden sat i bero, men det ændrer ikke hans syn på sagen.

- Selv om det er taget ud af det aktuelle lokalplanforslag, er det stadig ikke juridisk sikret, at al parkering på Spritten, herunder parkering til fremtidigt teater eller nogle af boligerne, skal holdes på Spritfabrikkens egen grund, siger han.

SF mener desuden, at det kommunale kajareal er værdisat cirka 20 mio. kr. for lavt, og at det bl.a. på den baggrund ikke bør sælges.

At der samtidig opføres flere højhuse falder heller ikke i partiets smag.

- Bebyggelsesplanen med højhuse langs banen virker i bekymrende grad som en gentagelse af det tætte byggeri mellem broerne længere mod øst, siger Jens Toft-Nielsen, der overordnet set betegner omdannelsen af Spritfabrikken som en god ide.

- Men lokalplanen virker ikke gennemarbejdet, siger han.

NORDJYSKE har forgæves forsøgt at indhente kommentarer fra Mariann Nørgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.