Lokalpolitik

Plan for Sydhavnen er flittigt kommenteret

Høringen om forslaget til lokalplan for Sydhavnen resulterede i 72 bemærkninger og indsigelser - også i form af alternative ideer for området

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Sydhavnen skal være uden beboelse og der skal være åbenhed i arealet, mener Poul Erik Skov Sørensen

THISTED:Resultatet af otte ugers offentlig høring om kommunens forslag til ny lokalplan for Sydhavnen i Thisted blev ikke mindre end 72 indsigelser og bemærkninger til forslaget i dets nuværende udformning.

Høringsfristen udløb onsdag, og teknisk forvaltning har først i næste uge et samlet og detaljeret overblik over indholdet i de mange indsigelser og bemærkninger, som ifølge civilingeniør Camilla Holm Broe afspejler den debat, der har været om lokalplanforsalget.

Således rummer bunken både tilkendegivelser om lokalplanforsalgets mulighed for at anvende området til boligbyggeri, men også ros og opbakning til forslaget - og så er der også kommet nye og konstruktive forslag til den fremtidige anvendelse af Sydhavnen.

Nordatlantiske huse

I den kategori ligger et ændringsforslag fra Poul Erik Skov Sørensen, Hanstholm, hvor han dels tager afsæt i snart 10 år gamle tanker om fem Nordatlantiske Huse eller ”skure” og et tilsvarende antal nordatlantiske atelierer. Tanken var oprindelig at det projekt skulle realiseres på skrænten ved Kunstbygningen i Hanstholm.

Ideen om Nordatlantiske Huse indgik i en udviklingsplan for Hanstholm By uarbejdet af den internationalt kendte danske arkitekt Dorte Mandrup.

- Trods kvaliteten i Dorte Mandrups projekt kan vi efter 10 år blot konstatere, at det er blevet ved planerne på grund af manglende visioner lokalt, siger Poul Erik Skov Sørensen og tilføjer, at der dog er realiseret en ting - Hanstholms byvåben står bøjet i en jernplade i rundkørslen ved Chr. Hansensvej.

- Hvis noget ikke kan blive i Hanstholm, så er der måske en mulighed i Thisted - i hvert fald er området ved Sydhavnen egnet, siger Poul Erik Skov Sørensen som understreger, at hans forslag for Sydhavnen går ”den minimalistiske vej”.

Stafet blandt arkitekter

- Jeg mener, vi begår en fejl, hvis vi alene tænker i projekter, som skal matche noget, som allerede findes andre steder - og så kræver millionstore investeringer. Vi kan sagtens lave noget som er unikt, og som er vores eget - og så kan skabe opmærksomhed uden det nødvendigvis betyder, at der skal koges videre på tanker og projekter, som tidligere er forsøgt, siger han.

De fem nordatlantiske huse skal være op til 100 kvadratmeter store. Det første skal tegnes af en anerkendt dansk arkitekt, som lader det være op til en anerkendt kollega fra et andet skandinavisk land at lave det næste - og så fremdeles, indtil der står fem individuelle huse, et fra Danmark og et fra henholdsvis Færøerne, Norge, Island og Grønland.

Ud over husene lægger Poul Erik Skov Sørensens forslag sig op ad nogle af de øvrige forslag til Sydhavnens anvendelse. Han foreslår således, at der i området etableres bålpladser, en søjlebro med borde og bænke anvendt som udendørs opholdssted, og en flydende teaterscene. Men planen har også plads til udvidelse af sejlklub og lystbådehavn samt til nye aktiviteter blandt andet en Cablepark.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst