Skagen

Planer for Skagen Havn lagt frem

Konkrete planer for anden etape af havneudvidelse er nu lagt frem

Denne illustration stammer fra udkastet til lokalplanen. Mest markante ændring er den 450 meter lange kaj, der skal omslutte det nye vestlige havnebassin.

Denne illustration stammer fra udkastet til lokalplanen. Mest markante ændring er den 450 meter lange kaj, der skal omslutte det nye vestlige havnebassin.

SKAGEN:Skagen Havn har netop bevæget sig et stort skridt nærmere en udvidelse.

På det netop overståede møde i plan- og miljøudvalget blev politikerne for første gang præsenteret for de helt konkrete planer for udvidelsen.

- Det betyder ufatteligt meget for Skagen i særdeleshed - men også for kommunen i det hele taget, at man kommer videre med det her projekt, siger udvalgsformand John Christensen (V).

Han og de øvrige politikere vendte tommelen op til anden etape af projektet - og hvis holdningen er den samme i økonomiudvalget og byrådet, så sendes det i offentlig høring.

Første etape af havneudvidelsen i Skagen blev påbegyndt i 2007 - og formålet med den var en landvinding, der gav havnen et større areal landareal.

Denne gang handler det om to nye ydermoler, et nyt forhavnebassin og et nyt vestligt havnebassin med en 450 meter kaj.

- Den her del er faktisk endnu mere interessant, fordi den sikrer blivende arbejdspladser på stedet, forklarer John Christensen.

- Vi har fået at vide af Skagen Havn, at man faktisk allerede har hold på de første virksomheder, som er inter-esseret i at rykke ind.

I forbindelse med udvidelsen så øges dybden i det nye havnebassin til 12 meter.

- Det betyder, at man vil kunne tage skibe på op til 300 meter ind i havnebassinet, og det gør en stor forskel, siger John Christensen, der forventer, at markant flere krydstogtskibe vil lægge til i Skagen.

- I år har man haft besøg af 12 krydstogtskibe, men når havnen er fuldt udbygget, har man en forventning om, at der bliver tale om 40-50 om året. Og her tale vi om skibe med fra 200 til 3.000 passagerer.

- Det er virkelig noget, som vil kunne mærkes i Skagen, og jeg er ikke i tvivl om, at det kommer til at betyde flere hundrede arbejdspladser det her, siger John Christensen.

Havneudvidelsen finansieres af Skagen Havn - Frederikshavn Kommune har dog givet nogle lånegarantier som grundlag for projektet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.