Plast og opfindsomhed sætter Skovsgård på verdenskortet

Virksomheden, der har specialiseret sig i produkter til skibs- og olieindustrien, skal bruge medarbejdere

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pur Teknik har netop indledt en spændende prøveproduktion af stole i blød polyuretan - NON chair - udført af den internationalt kendte designerduo Boris Berlin og Poul Christiansen. Her Per Nielsen, leder af komponentafdelingen, ved en af stolene, der er til det svenske marked. Et eksemplar er udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Polyuretan. Et vanskeligt ord, der dækker over et plastmateriale med enorme muligheder. Dette plastmateriale og dets muligheder er, takket være nordjysk gejst og opfindsomhed, resulteret i virksomheden Pur Teknik A/S i Skovsgård. Med polyuretan (hærdeplast, der kan blandes i den ønskede blødhed/hårdhed) har medarbejderne bag Pur Teknik sat Skovsgård på verdenskortet. Virksomheden har specialiseret sig i produkter til skibs-, olie-, bil- og møbelindustrien samt mange andre brancher, og leverancerne går til det meste af verden. Fysisk breder virksomheden sig over to adresser i Skovsgård: De 18 medarbejdere og deres mange forskellige produkter fylder to tidligere produktionskomplekser i byen: sodavandsfabrikken og minkfodercentralen. Pur Teknik opnåede i 2008 et uventet godt resultat. - Vi havde satset på en omsætning på 17 mio. kr., men vi når op på 21-22 mio. kr., fortæller virksomhedens ledere og ejere, Birthe Lauritzen og Sten Nielsen. Og der er så mange ordrer til de første måneder i det nye år, at der nu er brug for flere medarbejdere. - Vi skal bruge nogle stykker. Men vi tager kun et par ind ad gangen, da vore medarbejdere skal sidemandsoplæres, siger Sten Nielsen og tilføjer, at virksomheden heldigvis er begyndt at få uopfordrede ansøgninger. Medarbejderne på Pur Teknik er en blanding af faglærte og ufaglærte. - Vi har alle typer håndværkere. Vi vil gerne have folk, der har været selvstændige, da vi har erfaring for, at de har et særligt engagement, siger de to chefer. Birthe Lauritzen og Sten Nielsen pointerer, at de har et ekstremt loyalt og dygtigt personale. - Vi går meget op i at opgradere medarbejderne. Vi har f.eks. to mellemledere, som over to år har haft kursusforløb på over et halvt år. Medarbejderne får del i virksomhedens overskud. Det sker i form af en kvartalsvis bonus baseret på omsætningen, normalt 20-30 kr. ekstra i timen, og desuden får de en tredjedel af årets overskud. Det bliver til mellem en og to månedslønninger ekstra pr. medarbejder. Virksomheden har en forretningsplan, der siger, at omsætningen skal stige 20 procent om året, vel at mærke egenfinansieret vækst. En anden beslutning er, at virksomhedens største kunde højst må udgøre 20 procent af omsætningen.