Fodbold

Platini hylder Ricardo: Vil altid være i sjælen

Michel Platini skal introducere Richard Møller Nielsen, der døde for to uger siden, til Hall of Fame

Michel Platini (billedet) skal introducere Richard Møller Nielsen, der døde for to uger siden, til Hall of Fame. Foto: /Scanpix

Michel Platini (billedet) skal introducere Richard Møller Nielsen, der døde for to uger siden, til Hall of Fame. Foto: /Scanpix

ODENSE:Richard Møller Nielsen bliver lørdag formiddag posthumt optaget i fodboldens Hall of Fame i forbindelse med Dansk Boldspil-Unions (DBU) årsmøde i Odense.

Guldtræneren fra EM i 1992 kan ikke selv modtage hædersbevisningen, da han døde for godt to uger siden på grund af kræft.

- Det er en skam, at han ikke er her til at opleve det. Men sådan er livet. Han vil altid være i sjælen hos det danske folk, siger præsidenten for det europæiske fodboldforbund (Uefa), Michel Platini.

Gjorde det godt

Platini befinder sig i Odense og skal sammen med målmandslegenden Peter Schmeichel introducere ”Ricardo” til Hall of Fame. Richard Møller Nielsens søn, Tommy Møller Nielsen, vil være til stede på vegne af sin afdøde far.

Den franske Uefa-præsident husker tydeligt Richard Møller Nielsen. Platini var nemlig landstræner for Frankrig i 1992, da Ricardos danske succeshold sendte franskmændene hjem fra EM.

- Han slog mig i 1992, og han gjorde det godt. Han havde en stor karriere og fik Danmark til fodboldens top, siger Platini.

Skønheden ved fodbold

Danmark havde egentlig ikke kvalificeret sig til EM i 1992, men danskerne kom med i stedet for det daværende Jugoslavien, hvor der var udbrudt borgerkrig. De danske spillere måtte afbryde ferien og rejse til Sverige, hvor de endte med at vinde guld.

- Vi havde forberedt os på at møde Jugoslavien, men så dukkede Danmark op, og vi tabte.

- Danmark kom til EM uden at være i træning og vandt. Det er skønheden ved fodbold, selv om det ikke var så skønt for Frankrig, siger Platini.

Kritik fra Piontek

Få dage før sin død fik Richard Møller Nielsen i sygesengen at vide, at han ville blive optaget i Hall of Fame. Der har været fremsat kritik af, at DBU ikke forlængst har indlemmet Ricardo i Hall of Fame. Tidligere landstræner Sepp Piontek har blandt andre sagt, at det burde være sket for 15 år siden.

DBU har oplyst, at man allerede ville optage guldtræneren i 2012 og 2013 i forbindelse med Dansk Fodbold Award, men begge gange har Richard Møller Nielsen været forhindret i at deltage.

I 2013 på grund af sin sygdom, og i 2012 fordi han skulle modtage en pris i Finland, hvor han også nåede at være landstræner.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst