Platini tager suspendering hele vejen til CAS

Efter afvist appel hos Fifa agter Uefa-præsident Michel Platini at tage sin suspendering helt til CAS.

Onsdag meddelte Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) appelinstans, at såvel Fifa-præsident Sepp Blatter som Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) præsident, Michel Platini, havde fået afvist appeller omkring deres suspendering.

Begge er suspenderet fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i 90 dage grundet efterforskning af deres mulige andel i korruption.

Men Platini vil gå videre med sin appel.

Ifølge franskmandens advokater vil Michel Platini anke afgørelsen til Den Internationale Sportsdomstol, CAS. Det skriver AFP.

- Fifa er i gang med en bevidst strategi for at forsinke Michel Platinis kampagne for at blive præsident (i Fifa, red.), lyder det fra advokaterne.

Den franske Uefa-præsident har meldt sig som kandidat til at efterfølge Sepp Blatter som Fifa-præsident ved det ekstraordinære valg til februar, men suspenderingen forhindrer ham i dels at blive godkendt som kandidat og dels at føre valgkamp.

Også Sepp Blatter vil gå videre med sagen for at få renset sit navn efter at have fået sin appel hos Fifa afvist onsdag.

- Præsident Blatter vil fortsætte sine appeller. Han ser frem til at få muligheden for at blive hørt, så han kan bevise sin uskyld, lyder det i en erklæring fra Blatters amerikanske advokat, Richard Cullen, ifølge Reuters.

Både Blatter og Platini blev suspenderet i begyndelsen af oktober, da schweizisk politi iværksatte en efterforskning, hvor blandt andet en mistænkelig pengeoverførsel på to millioner schweizerfranc i 2011 fra Fifa til Platini vækker mistanke.

Platini og Blatter hævder, det er betaling for arbejde udført omkring årtusindskiftet, men ingen af dem har skriftlig dokumentation for det udførte arbejde.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.