Platini takker af som Uefa-boss med ren samvittighed

Michel Platini holdt en tale forud for præsidentvalget i Uefa, og her bedyrede han endnu en gang sin uskyld.

Former UEFA President Michel Platini waves after his speech before the election of the new UEFA President in Athens Foto: Reuters/Alkis Konstantinidis

Former UEFA President Michel Platini waves after his speech before the election of the new UEFA President in Athens Foto: Reuters/Alkis Konstantinidis

Michel Platini, den karantæneramte præsident i Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), takkede onsdag af med at sige, at han har ren samvittighed.

Franskmanden fik for et par dage siden tilladelse af den etiske komité i Det Internationale fodboldforbund (Fifa) til at holde en tale på den ekstraordinære Uefa-kongres, hvor en ny Uefa-præsident skal vælges.

- Jeg vil bare slå fast, at jeg står her med ren samvittighed, siger Platini til de delegerede på kongressen i den græske hovedstad, Athen.

- Jeg er helt sikker på og overbevist om, at jeg ikke har begået den mindste fejl i den sag, som er rejst mod mig, og jeg kommer til at fortsætte kampen for at blive renvasket, lyder det fra Platini.

Både Platini og den tidligere Fifa-præsident Sepp Blatter blev idømt karantæner efter en mistænkelig udbetaling på to millioner schweizerfranc i 2011.

Dette skulle være betaling for arbejde, franskmanden havde udført for Fifa omkring årtusindskiftet.

Platini er udelukket fra alle fodboldrelaterede aktiviteter i fire år. Sagen har været behandlet hos Den Internationale Sportsdomstol (CAS).

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Dalle Valle i Aalborg konkurs
Luk