Platini vil være ny Fifa-præsident

Michel Platini har valgt at stille op til valget af ny Fifa-præsident efter Sepp Blatter

Michel Platini vil være præsident i Fifa. Arkivfoto: Ruben Sprich/Scanpix
Sport 29. juli 2015 13:39 - Opdateret 29. juli 2015 13:59

PARIS: Uefa-præsident Michel Platini bekræfter, at han stiller op til valget som præsident for det internationale fodboldforbund Fifa.

Det meddeler Uefa.

Franskmanden har onsdag skrevet til de 209 medlemslande i Fifa og meddelt, at han er klar til at stille op som kandidat til at afløse Sepp Blatter på posten.

- Dette er en meget personlig og nøje overvejet beslutning, hvor jeg har vejet fodboldsportens fremtid op mod min egen fremtid. Jeg er også blevet guidet af den store opbakning og opfordringerne til at stille op, skriver Platini i brevet.

Korruption og bestikkelse

Fifa skal have ny præsident, fordi den siddende præsident Sepp Blatter har trukket sig. Efter en række beskyldninger om korruption og bestikkelse blandt flere af Fifas øverste ledere, blev schweizeren kraftigt opfordret til at trække sig.

Det gjorde Sepp Blatter ikke i første omgang, han blev i stedet genvalgt med stor støtte fra især Afrika og Asien.

Presset blev dog alligevel for stort, og kun fire dage efter præsidentvalget i slutningen af maj valgte den 79-årige præsident alligevel at trække sig.

Et nyt blad

- Gennem det seneste halve århundrede, sådan cirka, har Fifa kun haft to præsidenter. Denne ekstreme stabilitet er et paradoks i en verden, som har gennemgået radikale omvæltninger og i en sport, som har gennemgået betydelige økonomiske forandringer.

- Ikke desto mindre tvinger nylige begivenheder fodboldverdenens øverste ledelse til at vende et nyt blad og genoverveje sin måde at lede på, siger Michel Platini i sin meddelelse.

60-årige Michel Platini har været præsident for det europæiske fodboldforbund siden 2007, og han har siddet i Fifas eksekutivkomité siden 2002. Kandidater til Fifas præsidentvalg skal melde sig senest 26. oktober. Valget sker på en ekstraordinær kongres i Zürich 26. februar næste år.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...