Plejefamilier strømmer til for at hjælpe hittebarn

Mellem 15 og 17 potentielle plejefamilier har kontaktet Furesø Kommune og tilbudt at tage sig af hittebarn.

Plejefamilier strømmer til for at hjælpe hittebarn

Det har tilsyneladende gjort ondt i mange familiers hjerter, da de torsdag hørte, at en nyfødt pige blev efterladt, skubbet ind under en busk i Farum.

Således har Furesø Kommune fredag modtaget mellem 15 og 17 henvendelser fra familier, der er klar til at tage den lille pige til sig.

- Vi er oppe på 15-17 potentielle familier, der har tilkendegivet, at de er klar til at påtage sig rollen som plejefamilie, siger centerchef for Center for Børn og Familie ved Furesø Kommune, Mikkel Damgaard.

- Vi skal finde nogen, der er parat til hurtigt at påtage sig plejeopgaven, men samtidig skal de være ret bevidste om, at det kan være af meget kort og midlertidig karakter. Det kan være et kompliceret match, fortsætter han.

Pigen blev fundet svøbt i et håndklæde og pakket ind i to plastikposer. Formentlig havde hun kun ligget i nogle timer, før en forbipasserende mand fandt hende og alarmerede politiet.

Plejefamilien skal tage sig af pigen i den første tid, men hvis moren pludselig dukker op, kan det blive et kort ophold. Hvis moren ikke dukker op, skal barnet overgå til adoption, forklarer centerchefen.

Ifølge Mikkel Damgaard har den spæde pige det godt, men den lægefaglige vurdering lyder på, at hun skal blive på Rigshospitalet i weekenden.

Sideløbende vil kommunen arbejde på højtryk med at gennemgå de interesserede potentielle plejefamilier, der har meldt sig.

- Lige nu er vi i gang med en indledende screening af plejefamilierne i forhold til deres erfaringsgrundlag, og om de er parate til at påtage sig opgaven her.

- Fra i dag vil vi løbende se på, hvad der er af muligheder og forhåbentligt i weekenden lægge os fast på, hvilken plejefamilie der skal påtage sig opgaven, siger han.

Desuden er sundhedsmyndighederne på sagen, og deres opgave er at kontakte de gravide, der er i kommunen for at opklare, om en af dem kan have forbindelse til hittebarnet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.