Plejefirma renset, men FOA-formand er skeptisk

Rapport frikender IMS Service for grove beskyldninger - FOA er dog ikke imponeret

Direktør Iben Simonsen fra IMS Service glæder sig over rapportens konklusion.

Direktør Iben Simonsen fra IMS Service glæder sig over rapportens konklusion.

FREDERIKSHAVN:IMS Service er et privat hjemmeplejefirma fra Frederikshavn.

I slutningen af november sidste år blev firmaet udsat for grove beskydninger fra fagforeningen FOA.

En række tidligere ansatte i IMS Service stod frem, og via en underskrevet vidneerklæring kunne de blandt andet berette om snyd med tillæg, manglende tidsangivelse på kørelister, lemfældig omgang med medicin og en generelt presset faglighed, der alt sammen gik ud over de borgere, der modtog hjemmehjælpen.

Fokuseret tilsyn

Frederikshavn Kommune greb ind, og der blev iværksat et såkaldt fokuseret tilsyn med IMS Service.

Undersøgelsen af IMS Service er bygget op omkring interviews med tre nuværende ansatte hos IMS Service samt tre borgere, der modtager firmaets hjemmehjælp.

Kan ikke underbygges

Rapporten er nu færdig, og konklusionen er, at ”der ikke kan findes udsagn eller materiale, der generelt kan underbygge de påstande, som FOA har fremført.”

Alt i alt giver rapporten et billede af, at borgerne får den hjemmehjælp, som de er visiteret til, samt ”at medarbejderne er klædt på til at løse opgaverne omkring borgerne.”

Dog hæfter rapporten sig ved, at eftersom der er tale om en stikprøvekontrol, kan der stilles spørgsmål ved det generelle perspektiv i de fundne resultater.

Med andre ord er der tale om en vis grad af usikkerhed omkring rapporten.

Formanden for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard (S), glæder sig over undersøgelsens positive resultat.

- Men det er vigtigt at understrege, at det her ikke er en udtømmende undersøgelse. Vi tager kritikken alvorligt, og i Frederikshavn Kommune har vi besluttet at indskærpe kontrollen med både den private og den kommunale pleje i 2015, siger Jørgen Tousgaard.

Ikke imponeret

Sektorformand i FOA Frederikshavn, Jens Nielsen, er ikke videre imponeret over undersøgelsen af IMS service.

- Der er tale om et øjebliksbillede og en tilfældig stikprøvekontrol. I FOA er vi bekendt med en række tidligere ansatte, der har en helt anden historie at fortælle om IMS Service, siger Jens Nielsen, der samtidig undrer sig over visse dele af rapporten.

Glad for undersøgelsen

- En af de tre borgere, som er blevet interviewet i undersøgelsen, har været ude for, at et besøg midt på dagen er blevet aflyst, og at der ikke kom en hjemmehjælper resten af denne dag. Hvorfor er den hændelse for eksempel ikke med i den samlede konklusion, siger Jens Nielsen.

Hos IMS Service er direktør Iben Simonsen forståeligt nok glad for rapportens konklusion.

- Vi har hele tiden vidst, at der ikke var hold i de anklager, som FOA har fremført, siger Iben Simonsen, der ikke vil afvise, at der kommer et ”efterspil”.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.