Plejehjem gik fri af lukning

Et stort flertal i byrådet stemte imod at lukke plejehjemmene i Vesløs og Ydby

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen(V) indledte med at udtrykke håb om en god og konstruktiv debat. Foto: Peter Mørk

THY-HANNÆS: De fik, hvad de kom efter, de mange tilhørere, der mandag aften fyldte byrådssalen på rådhuset i Thisted til bristepunktet. Efter et forløb, hvor der har været spænding til det sidste, stod det i løbet af den lange debat efterhånden klart, at forslaget om at lukke plejehjemmene i Vesløs og Ydby ville falde.
Et stort flertal på 17 mod ni stemte imod social- og sundhedsudvalgets forslag til en ny plejeboligplan. Da borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) bekendtgjorde resultatet, udløste det spontane klapsalver i salen.
Forslaget, som skulle have givet kommunen en besparelse på cirka 15 millioner kroner, indebar også en samling af pladser for demente, senhjerneskadede og psykisk syge, samt en opgradering af antallet af aflastningspladser.
Begge de to store partier, Venstre og Socialdemokraterne, var splittet på tværs i spørgsmålet. For forslaget om en ny plejeboligstruktur stemte fire Venstrefolk, mens fire andre stemte imod. Fire socialdemokrater stemte for, mens seks stemte imod. Alle fire konservative stemte imod, og det samme gjorde de to medlemmer af Dansk Folkeparti. En SF’er stemte for, mens en anden stemte imod. En enkelt Venstremand var forhindret i at deltage i mødet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.