Plesner-bygning sættes til salg

Det tidligere sygehus kan af ny køber laves om til boliger

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

SKAGEN:Kommunen fortsætter med at udbyde sine ejendomme til salg, sådan som det blev aftalt i forbindelse med budgetforliget for 2014.

Nu er turen kommet til en del af det tidligere Skagen Sygehus.

Det drejer sig om en sidebygning i den ældste del, der blev tegnet af Ulrik Plesner i 1916 med senere udvidelser i 1921 og 1931. Bygningen ligger i udkanten af det historiske Skagen på Hans Baghs Vej i den vestlige del af byen. Bygningen er registreret med høj bevaringsværdi og regnes som en af de mest markante Ulrik Plesner-bygninger i Skagen.

Private boliger

- Vi har fået det råd, at bygningen nemmest vil kunne sælges, hvis vi laver en lokalplan, som tillader, at der kan etableres boliger, forklarer formanden for plan- og miljøudvalget Anders Brandt Sørensen. (S)

Den nye lokalplan, der giver mulighed for private boliger, skal videre til byrådet, som sender den ud i offentlig høring.

Det sker på byrådsmødet 28. maj, hvis forløbet omkring lokalplanen, går som det plejer.

Den nye lokalplan for ”Skagen Sygehus” er delt op i to områder. Det ene område, som i dag udgør sundhedscenter og psykiatrisk støttecenter skal fortsat anvendes til offentlige formål.

Men så er der sidebygningen, som ikke benyttes i dag. Den del kan i følge lokalplanen bruges til boliger.

Da der er tale om en bevaringsværdig ejendom indeholder lokalplanen nogle meget præcise bestemmelser for, hvorledes ejendommen må forandres, og den må ikke ombygges uden byrådets tilladelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden