Pliskova snupper sidste semifinaleplads i ujævn affære

Karolína Plísková er klar til semifinalen i WTA Finals efter sejr i tre sæt over Simona Halep.

Karolina Pliskova er klar til semifinalen i WTA Finals.

Karolina Pliskova er klar til semifinalen i WTA Finals.

SHENZHEN:Karolína Plísková fra Tjekkiet er som den sidste spiller klar til semifinalerne i WTA Finals, der tæller sæsonens otte bedste kvindelige tennisspillere.

I en direkte kamp om den sidste plads videre fra gruppespillet vandt Pliskova med 6-0, 2-6, 6-4 over rumæneren Simona Halep.

Hun slutter sig til de øvrige semifinalister Elina Svitolina, Ashleigh Barty og Belinda Bencic.

Halep var skidt kørende fra start og Pliskova en klasse bedre, og i løbet af bare 21 minutter havde tjekken brudt tre gange og vundet første sæt med 6-0.

Men der blev vendt op og ned på billedet til andet sæt, hvor Halep bragte sig foran 2-0. Pliskova udlignede ganske vist til 2-2, men blot for at tabe de fire næste partier og dermed sættet 2-6.

Halep brød igen ved første lejlighed i tredje sæt, og med det sjette parti på stribe kom hun på 2-0 i det afgørende sæt. Men så tog kampen igen en drejning.

Pliskova brød først tilbage til 2-2 og dernæst igen til 4-2 efter et langt parti, og da hun servede sig på 5-2, trak det for alvor op til tjekkisk sejr.

Men Halep reducerede til 4-5 og servede sig foran med 30-0 i jagten på udligning til 5-5. Men så snuppede Pliskova tre bolde i træk og fik sin første matchbold.

Den udnyttede hun på heldigste vis, da hendes flugtning ramte netkanten og dumpede ned på Haleps banehalvdel.

I den første kamp fredag vandt ukraineren Elina Svitolina med 7-5, 7-6 (12-10) over reserven Sofia Kenin fra USA, der erstattede skadede Bianca Andreescu i den sidste gruppekamp.

Kampen var uden reel betydning, da Svitolina allerede havde sikret sig gruppens førsteplads, og Kenin ingen chance havde for at gå videre.

Lørdag spilles der semifinaler i Shenzhen. Barty møder Pliskova, mens Bencic skal op imod Svitolina.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.