Pønser på ekstra Venstre-landsmøde

Folketingsmedlemmer fra V overvejer at kræve ekstraordinært landsmøde

Medlemmer af Venstre overvejer at kræve et ekstraordinært landsmøde. Foto: Scanpix

Medlemmer af Venstre overvejer at kræve et ekstraordinært landsmøde. Foto: Scanpix

DANMARK:Når Venstres folketingsgruppe mødes mandag formiddag i gruppeværelset på Christiansborg, overvejer flere folketingsmedlemmer at kræve et ekstraordinært landsmøde indkaldt for at vælge en anden partiformand end Lars Løkke Rasmussen.

Det erfarer TV2 News fra anonyme kilder i folketingsgruppen.

I folketingsgruppen har kun forhenværende integrationsminister Birthe Rønn Hornbech hidtil åbent kritiseret Lars Løkke Rasmussen.

- Løbet er kørt

Politiken oplyser ligeledes alene med anonyme kilder i folketingsgruppen, at flere medlemmer opfordrer Løkke til at trække sig. Et medlem henviser til digtet ”If” om at stå imod af den britiske forfatter Rudyard Kipling, som Løkke i weekenden lagde på Facebook i en norsk oversættelse.

- Det digt giver klare signaler om at Løkke er gået fra at have fokus på, hvad der er bedst for Venstre, til at kæmpe uanset hvad, siger et anonymt folketingsmedlem fra Venstre til Politiken.

- Vi håber på, at han selv kan se nu, at løbet er kørt. Og at det er bedst for Venstre, hvis han trækker sig. Men vi har snakket på kryds og tværs om, at hvis han ikke gør det, så må vi som folketingsmedlemmer komme med opfordringen offentligt, siger folketingsmedlemmet.

- Det kunne være en opfordring til hovedbestyrelsen om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, for det er jo et landsmøde, der kan vælge en ny formand, lyder forklaringen.

Støtter Løkke på Facebook

Efter at en række af Venstres lokalforeninger blandt andet i det midt- og nordjyske i weekenden trak deres støtte til partiformanden forud for tirsdagens hovedbestyrelsesmøde i det kriseramte oppositionsparti, har Løkkes støtter iværksat en kampagne på Facebook til fordel for formanden.

- Jeg er i mit sommerhus, hvor jeg går og maler. Ifh. til min formand, så støtter jeg Lars Løkke, men synes måske det bliver en smule patetisk at skulle melde det ind til pressen hver morgen, skriver finansordfører Peter Christensen på det sociale medie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.