Frederikshavn

Poesi Parken har slået nye skud

Entreprenørfirmaet Trigon A/S har foræret Frederikshavn by to ny poesipark-installationer

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Kurt Bering

FREDERIKSHAVN:Frederikshavn Byfond har overtaget ansvaret for Poesi Parken, der startede i november med tre digte placeret rundt omkring i Frederikshavn.

Og tirsdag aften sprang PoesiParken ud med nye skud, der blev indviet på en byvandring i strålende solskinsvejr.

På Trappen fra Værkergrunden ned mod Rådhus Allé er et digt fra arbejderklassens store digter, Carl Scharnberg, hugget ind i betontrinene:

"Den der ikke tør vælge, ad hvilken vej han vil gå, ender som en sten i den trappe, som den stærke vil træde på", lyder den bastante, poetiske hilsen fra den røde digter fra Vrå.

Trigon-direktør Karl Erik Slynge i Asylgade, hvor Carit Etlars digt Sand Glæde nu pryder De Frivilliges Hus.

Trigon-direktør Karl Erik Slynge i Asylgade, hvor Carit Etlars digt Sand Glæde nu pryder De Frivilliges Hus.

Trigons fødselsdagsgave

Bogstaverne kan være svære at aflæse på afstand, og det er der en mening med:

- Det skal pirre folks nysgerrighed, så man forundres og glædes - og samtidig passer det til Frederikshavns image som en rå arbejderby, sagde borgmester Birgit Hansen, der er formand for Frederikshavn Byfond.

Entreprenørfirmaet Trigon har bygget Trappen, og digtet er Trigons gave til Frederikshavn by, ligesom det andet knopskud i Poesi Parken, der hænger på gavlen til De Frivilliges Hus i Asylgade.

Her er det Carit Etlar, der er bedst kendt som forfatteren til Gøngehøvdingen og Dronningens Vagtmester, der skriver om Sand Glæde:

"Glæden er som et lys, tænder du det for andre, falder dets skin tilbage på dig selv".

Det er de frivillige selv, der har valgt Carit Etlars digt til huset, som Trigon istandsatte for et par år siden.

- Trigon ejes af en almennyttig fond, og vi har med De Frivilliges Hus valgt at støtte de mange frivillige, der for alvor er med til at gøre en forskel, sagde adm. direktør Karl Erik Slynge.

Fergemann Tid, Herman Wildenveys digt, står nu ved ”Dynen”, der for 10.000 år siden startede sin rejse fra Larvik til Frederikshavn.

Fergemann Tid, Herman Wildenveys digt, står nu ved ”Dynen”, der for 10.000 år siden startede sin rejse fra Larvik til Frederikshavn.

Norske og svenske venner

Med på byvandringen og det efterfølgende repræsentantskabsmøde i Maskinhallen var gæster fra Frederikshavns svenske og norske venskabsbyer, Borlänge og Larvik. Sidstnævnte fødte idéen med en Poesi Park og Larvik har i dag omkring 80 poesi park-installationer rundt omkring i byen.

Idémanden bag det hele, visesangeren Louis Jacoby (65), fortalte levende og kærligt om Larviks erfaringer med at "bringe ordene ud til folket".

- Livet drejer sig om én ting: Kærligheden, sagde nordmanden, så ingen var i tvivl om, hvor brændstoffet og energien kommer fra.

I Larvik har de eksempelvis lavet en kedelig betontunnel om til en "kærlighedstunnel" - med kærlighedsdigte af blandt andre danske Tove Ditlevsen og Charlotte Strandgaard.

Foto: Kurt Bering

Foto: Kurt Bering

Louis Jacoby opfordrede frederikshavnerne til at være ambitiøse, satse stort og sætte høje mål, så folk vil komme til Frederikshavn fra hele verden for at se Poesi Parken.

Med ansvaret for Poesi Parken har Frederikshavn Byfond fået nye vitaminer.

Foreningens formål er stadig at værne om, beskytte, udvikle og belønne et godt og levende bymiljø.

Den årlige præmiering i Krudttårnet er i år flyttet til 14. september, hvor der er Kulturnat. Og præmieringen vil finde sted på Lodstorvet, der bliver flot udsmykket til den store dag.

Det sker for ikke at drukne i alle de øvrige begivenheder, der finder sted på byens fødselsdag, 25. september.

Foto: Kurt Bering

Foto: Kurt Bering

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst