Pointsystem skaber usikkerhed på kajen i Strandby

Nyt pointsystem Fiskerne skaber stor frustration i Strandby

- Fiskerne kan efterhånden ikke overskue alle de regler, de skal opfylde. Det giver stor usikkerhed om fremtiden, siger Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen <i>Carl Th. Poulsen</i>

- Fiskerne kan efterhånden ikke overskue alle de regler, de skal opfylde. Det giver stor usikkerhed om fremtiden, siger Claus Hjørne Pedersen, formand for Strandby Fiskeriforening. Arkivfoto: Carl Th. Poulsen Carl Th. Poulsen

STRANDBY:Et nyt pointsystem skaber frustration og bekymring blandt fiskerne.

Pointsystemet kommer oveni en række andre restriktioner, som de seneste år er væltet ned over fiskerne.

Fiskernes formand i Strandby, Claus Hjørne Pedersen, frygter, at de mange regler får fiskerne til at tabe pusten - og at det fører til mindre aktivitet og tilbageholdenhed med nye investeringer.

- Pointsystemet er ligesom at få et klip i kørekortet. I værste fald mister fiskeren retten til at drive sit fiskeri. En straf efter pointsystemet følger både det enkelte fartøj og føreren af fartøjet. Det påvirker selvfølgelig den enkelte fiskers økonomi, siger Claus Hjørne Pedersen.

Mærkes også på land

Det er ikke kun fiskerne, der mærker følgerne af de mange restriktioner. Også virksomhederne på havnen og dermed hele lokalsamfundet mærker konsekvenserne.

- Det var som at slukke på en kontakt. Alle ordrerne udeblev lige pludselig, siger vodbinder Lars Peter Jensen fra Strandby Net.

Han er formand for Havneforum, en sammenslutning af servicevirksomheder på Strandby Havn, der alle mærker fiskernes usikkerhed og tøven med nye investeringer.

Appel til politikerne

På fredag er fiskerne i Strandby kaldt til møde, hvor de skal drøfte situationen og forsøge at overbevise politikerne om, at fiskeriet har brug for en pause fra regelrytteriet.

- Det er vigtigt, at vi får det budskab videre til dem, der bestemmer. Vi håber, at politikerne forstår, at bureaukratiet er gået for vidt inden for fiskeriet, siger Claus Hjørne Pedersen.

Sven-Erik Andersen, formand for Danmarks Fiskeriforening, og Frederikshavns borgmester, Lars Møller, deltager også i mødet på fredag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.