Danmark

Pokémon Go giver flere forsikringsskader

Siden lanceringen i Danmark, har Tryg fået en stribe henvendelser fra kunder, som er kommet galt af sted med Pokémon Go

Danmark har hidtil været forskånet for dødsfald som følge af Pokemon Go-dillen, men i Japan blev en 72-årig kvindelig fodgænger for nylig kørt ned og dræbt, angiveligt fordi en chauffør var optaget af spillet. Foto: Scanpix

Danmark har hidtil været forskånet for dødsfald som følge af Pokemon Go-dillen, men i Japan blev en 72-årig kvindelig fodgænger for nylig kørt ned og dræbt, angiveligt fordi en chauffør var optaget af spillet. Foto: Scanpix

DANMARK:Siden Pokémon Go blev lanceret i Danmark, har forsikringsselskabet Tryg fået en stribe henvendelser fra kunder, som er kommet galt af sted i forbindelse med spillet. Blandt dem er en 11-årig pige, der gik ud foran en bil og blev påkørt, da hun spillede Pokémon Go. Derfor opfordrer Tryg nu til, at børn og voksne tænker sig godt om, når jagten på de populære Pokémoner går ind.

- Inden for den seneste måned har vi fået over ti anmeldelser om skader, hvor Pokémon Go har været involveret. Det er cirka en skade hver tredje dag, og det er nok kun toppen af isbjerget. Således må der formodes at være et større antal Pokémon-relaterede uheld end vi hører om hos os, ligesom vi forventer, at der vil komme flere skadeanmeldelser i den næste tid, siger Charlotte Gøttler, CSR- og Forebyggelseschef hos Tryg.

De Pokemon-skader, som Tryg har fået ind i løbet af den seneste måned, spænder lige fra ødelagte mobiltelefoner, der er blevet tabt i kampens hede, til mere alvorlige hændelser. For eksempel har forsikringsselskabet modtaget en anmeldelse fra en familie, hvis 11-årige datter gik ud foran en bil og blev påkørt, da hun spillede Pokémon Go.

- Gudskelov slap pigen med mindre kvæstelser, men det er rent held, at der ikke sker større personskade i denne sag. Episoden vidner om, hvilke farer, der lurer lige om hjørnet for Pokémon-spillere, som bliver så optagede af spillet, at de helt glemmer deres omgivelser. Tendensen er ikke mindst problematisk, fordi de fleste spillere er børn og unge, der qua deres alder i forvejen mere udsatte i trafikken, siger Charlotte Gøttler.

I en af de andre sager hos Tryg var en dreng nær faldet i havet, da han jagtede Pokémons på en mole. Drengens mor opdagede, at han var ved at gå ud over kanten og råbte ham op. Hendes råb forhindrede ulykken i sidste øjeblik, men drengen blev så forskrækket, at han tabte mobiltelefonen, som røg i vandet.

- Vi anbefaler alle forældre med børn, der spiller Pokémon Go, til at tage en snak med børnene om de potentielle farer ved spillet og lignende mobilaktiviteter samt om, hvordan de bedst muligt undgår at komme galt af sted. Pokémon Go får børn ud at røre sig, og det kan vi godt lide. Motion er sundt, men vi skal passe på os selv og hinanden, når vi bevæger os omkring, advarer Charlotte Gøttler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.