Polak-sjusk kan trækkes fra i skat

Skatteyderne må betale for, at det gik helt galt med renovering af hus

ARKIVFOTO. Statens egen advokat, Kammeradvokaten, retter hård kritik af Skat i ny undersøgelse. (se Ritzau historie 070312) SKAT, Sluseholmen København
Danmark 1. april 2016 07:24

DANMARK: Nye regler betyder, at skatteyderne kommer til at betale for, at det gik helt galt, da østeuropæere skulle renovere hus. Skatterådet har givet et ægtepar tilladelse til at trække over en halv million fra i skat til dækning af den fejlslagne renovering. Det skriver Fagbladet 3F.

Et ægtepar skrev kontrakt med polakkerne om at renovere deres hus og forudbetalte 850.000 kroner. Siden har de ført retssag mod firmaet på grund af en stribe mangler. Det polske firma blev dømt til at betale ægteparret over en halv million i erstatning. Men virksomheden er ikke i stand til at betale.

Nu har Skatterådet afgjort, at parret så kan trække den halve million fra i skat. Fradraget skyldes en ændring af den såkaldte kursgevinstlov.

Ikke helt gennemtænkt

Skatterådgiver Christian Amby kan godt forstå, hvis nogen undrer sig over, at parret får sådan et fradrag.

- Men det er bare en følge af lovgivningen. Politikerne ændrede loven for nogle år siden, og da gennemtænkte de måske ikke alt, hvad folk kan få fradrag for, siger Christian Amby til Fagbladet 3F.

SKAT har krævet dokumentation for, at ægteparret ikke kan få pengene i Polen, inden de kan skrive den halve million på selvangivelsen som et fradrag.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...