Politi advarer: Giv ikke penge til indsamlere

Udenlandske kvinder foregiver at samle ind til center for handicappede.

Kvinderne tigger om penge til et godt formål.

Kvinderne tigger om penge til et godt formål.

BRØNDERSLEV:Brønderslev Politi advarer om at en lille flok falske indsamlere huserer i området.

- Man skal ikke give dem penge. Lad være! Udlændinge må ikke samle ind i Danmark, siger vicepolitikommissær Diana Larsen fra Brønderslev Politi.

Hvis nogen giver penge til indsamlingen, ryger pengene efter al sandsynlighed direkte i indsamlernes egne lommer.

En patrulje talte med indsamlerne i Algade i Brønderslev tirsdag kl. 10.40, men havde ikke grundlag for at arrestere de tre kvinder, der så ud til at være af østeuropæisk herkomst.

Der foreligger et signalement af to af kvinderne. Den ene er 39 år og ca. 165 cm høj. Hun har langt, sort hår i en hestehale og er iført en brunlig vinterfrakke med pelskrave. Den anden er 22 år gammel og ligeledes omkring 165 cm. høj. Også hun har langt sort hår i en hestehale, og hun er iført en sort jakke.

- De går rundt med et hvidt A4-ark og stopper folk på gaden eller banker på døren til folks private bolig. De vil have folk til at skrive en signatur og deres postnummer, og give et beløb, som skrives på A4-arket, fortæller Diana Larsen.

På papiret står der - på ubehjælpsomt norsk: ”Sertifikat av lokale døv stum og funksjonshemmede mennesker, og for fattige barn, ønsker vi et internasjonalt senter”.

På det ark papir Brønderslev Politi tog fra kvinderne er der skrevet fire ulæselige navne, hvoraf det nederste er fra Jerslev, mens de øvrige er fra andre kommuner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Live fra Mia-sagen: Mia var fuld og energisk
Luk