Politi anholder 41 personer i en af Norges største narkosager

Norsk politi har sigtet en 26-årig mand, som mistænkes for at være hovedbagmanden bag kriminelt netværk.

OSLO:Politiet i Oslo har anholdt 41 personer fra et kriminelt netværk i en af de største sager om narko og våbenhandel i Norge i år.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB sent mandag aften.

Ifølge norsk TV 2 har politiet arbejdet på sagen i næsten et år.

- Vi begyndte efterforskningen i december 2019, siger Kenneth Wilberg, der leder efterforskningsafdelingen for organiseret kriminalitet ved politiet i Oslo, til TV 2 ifølge NTB.

Ifølge norsk politi har det kriminelle netværk været involveret i både våbenhandel og salg af narkotika. Politiet har flere tiltalte og mistænkte i sagen.

I løbet af 2020 har politiet slået til på flere adresser omkring Oslo og i det centrale Norge. Her har politiet beslaglagt narkotika, våben og omkring 4,9 millioner norske kroner.

Politiet mener ifølge NTB, at det kriminelle netværk har været en stor aktør i forhold til salg af narkotika i Norge, og at flere bander i Oslo-området har været blandt kunderne.

Netværket strækker sig ifølge politiet over flere lande i Europa - heriblandt Polen, Sverige, Frankrig og Spanien.

- 46 personer har været mistænkt eller sigtet i sagen, og 41 af disse er blevet anholdt. I dag sidder ni personer stadig varetægtsfængslet, siger Kenneth Wilberg til TV 2.

Politiet har udpeget en bare 26-årig mand med palæstinensiske rødder som hovedbagmanden bag det kriminelle netværk.

Manden, der har boet i Norge i mange år, blev pågrebet i Stockholm allerede i april. Han er sigtet for at have begået grov narkotikakriminalitet.

Den 26-årige vil snart blive retsforfulgt sammen med flere andre.

Tore Jo Nielsen, der er politifaglig efterforskningsleder ved Politiet i Oslo, siger til TV 2, at den 26-årige er en usædvanlig bagmand.

- Det er lidt specielt, at så ung en mand har formået at oparbejde sig så stort et netværk trods sin unge alder. Indledningsvist var vi lidt skeptiske omkring, om det faktisk var tilfældet, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.