Politi: Bandidos-ungdomsklub er ikke en realitet

Rigspolitiet afventer situationen omkring ungdomsafdeling af Bandidos. Endnu er man ikke stødt på medlemmer.

Politi: Bandidos-ungdomsklub er ikke en realitet

Hos Rigspolitiet er man endnu ikke stødt på medlemmer af den gruppe af unge håndlangere, som rockergruppen Bandidos efter sigende skulle have stablet på benene.

Det fortæller politiinspektør Michael Ask, der er leder af Nationalt Efterforsknings Center (NEC), som blandt andet følger udviklingen på bandeområdet nøje.

- Jeg er bekendt med, at Bandidos er kommet med en udmelding om en sådan gruppe, men det er ikke noget, som vi har kunne konstatere skulle være en realitet, siger han til Ritzau.

Præsident for Bandidos i Europa, Michael Rosenvold, har fortalt til Ritzau, at man har etableret en støttegruppe under navnet Mexican Team Work for rettet mod unge medlemmer.

Projektet ligner efter alt at dømme gruppen AK81, som rockergruppen Hells Angels etablerede for nogle år siden.

AK81 har været indblandet i adskillige sammenstød med rivaliserende indvandrerbander, og spørgsmålet er, om en ungdomsklub under Bandidos vil betyde endnu mere uro på bandeområdet.

- Det er svært at sige, hvad det vil komme til at betyde. Foreløbig er det, som vi ser det, kun en hensigtserklæring fra Bandidos' side, siger Michael Ask.

Han advarer dog unge mænd mod at søge mod det fællesskab, som mange higer efter i de kriminelle ungdomsrockergrupper.

- Jeg håber, at historien har vist, at man ender med at holde vagt ved klubhusene og gøre rent og ellers kommer til at stå i forreste række i tilfælde af en konfrontation, siger Michael Ask.

Ifølge Bandidos-præsident Michael Rosenvold skal man være 18 år for at kunne være med i Mexican Team Work, som ifølge ham har haft en "abnorm tilgang" på det seneste.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.