Borgere må vende hjem i Middelfart - rådhus fortsat afspærret

Det er uvist, om gerningsmand befinder sig på rådhuset i Middelfart. Bombehunde har ledt efter sprængstoffer.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mand forskanser sig på rådhus - politiet evakuerer borgere Politiets arbejde fortsætter på rådhuset i Middelfart fredag eftermiddag. Tim K. Jensen/Ritzau Scanpix

ODENSE:Bombehunde og sprængstofeksperter har fredag eftermiddag finkæmmet Middelfart Rådhus i jagten på mulige sprængstoffer.

Tidligt fredag morgen indløb en anmeldelse hos politiet om brand på rådhuset. Det viste sig, at en mand var brudt ind i bygningen, hvor han tilsyneladende havde antændt noget fyrværkeri.

En storstilet politiaktion blev herefter iværksat. Beboere i en radius af 100 meter fra Middelfart Rådhus blev evakueret, tilstødende gader blev afspærret, og sprængstofeksperter blev tilkaldt.

Klokken 14.30 oplyser Fyns Politi på Twitter, at de evakuerede beboere igen kan vende hjem til deres boliger. Samtidig ophæves afspærringen af gaderne i nærområdet.

Dog er selve rådhuset og forpladsen ved rådhuset stadig afspærret, mens politiet arbejder inde bag murene.

Fredag formiddag var gerningsmanden tilsyneladende stadig til stede på rådhuset. Politiet oplyser ikke, om det stadig er tilfældet.

- Der er iværksat en større politimæssig indsats omkring bygningen, som gør, at den formodede gerningsmand er rammet ind af politiet, lød det fra politikredsen i en pressemeddelelse fredag formiddag.

Bombeeksperterne, der har arbejdet på rådhuset, skulle sikre, at der ikke var yderligere eksplosive stoffer i bygningen - ud over det fyrværkeri, som blev affyret fredag morgen.

En rullemarie, der er en robot, der bruges til at uskadeliggøre blandt andet bomber og ammunition, har spillet en central rolle i undersøgelserne.

Optagelser fra stedet viser, at robotten smadrer en dør ind til rådhuset.

Efter evakueringen af rådhusets naboer blev der oprettet et evakueringscenter på Kulturøen i Middelfart.

Der er foreløbig ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med sagen, som endnu er omgærdet af en vis mystik.

Der er således ingen informationer ude om manden, der er brudt ind på rådhuset. Det vides altså ikke, om han er anholdt.

Sagen blev registreret hos politiet omkring klokken 04.50.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.