Nordjyllands Politi holder kort tæt til kroppen i sag om kvotekonger

Fiskeristyrelsen indgav i december politianmeldelse i kvotesag. Nordjyllands Politi undersøger stadig sagen

Ritzau
Arkivfoto: Lars Pauli
Fiskeri 31. januar 2018 11:57

AALBORG: Politiet efterforsker fortsat en sag om de såkaldte kvotekonger.

Sagen blev politianmeldt i sommer, og i december meddelte Fiskeristyrelsen, at der var indgivet en ny politianmeldelse i sagen.

Specialanklager David Schmidt Hvelplund fra Nordjyllands Politi ønsker ikke at oplyse antallet af mistænkte, eller om der er rejst sigtelser mod nogen.

- Vi holder det tæt til kroppen, hvor mange der eventuelt er mistænkt eller sigtede, og hvem de er. Men der er en anmeldt sag vedrørende kvotelovgivningen og mulige overtrædelser, siger anklageren.

Han oplyser, at politiet modtog den første anmeldelse 20. juni sidste år. Siden modtog politiet i december en uddybende anmeldelse fra Fiskeristyrelsen.

- Vi har løbende haft drøftelser med styrelsen, siger David Schmidt Hvelplund og fortæller, at politiet løbende i sagen har modtaget materiale fra styrelsen.

Kvotekonger er en betegnelse for de få, velhavende fiskere, der de seneste år har sat sig på en meget stor del af de danske fiskekvoter.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) skal onsdag i samråd i sagen om kvotekongerne, hvor han skal svare på spørgsmål om sine relationer til kvotekonger.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...