Politi leder efter omrejsende tyve, der bor til leje

Nordjyllands Politi beder nu nordjyske udlejere om hjælp til at finde gerningsmændene bag den seneste tids indbrudsbølge

Jesper Ramsing
Foto: Henrik Bo
Aalborg 29. July 2015 07:42 - Opdateret 29. July 2015 10:09

AALBORG: Nordjyllands Politi har en kraftig formodning om, at det er udlændinge, der står bag den seneste tid massive indbrudsbølge i Nordjylland - og at gerningsmændene bor til leje et sted i det nordjyske.

Derfor beder politiet nu udlejere om hjælp, i et forsøg på at få stoppet de mange indbrud.

- Vi er ret sikre på, at en stor del af indbruddene er begået af udlændinge, når man kigger på metode og koster. Og vi håber at kunne få oplysninger om, hvor de eventuelt opholder sig. Det kan f.eks. være på landejendomme eller campingpladser, siger vicepolitiinspektør, Frank Olsen.

Borgerne skal aktiveres

Antallet af sommerindbrud er eksploderet i år. I juli måned sidste år var der 260 indbrud, og på nuværende tidspunkt nærmer tallet sig 400 juli-indbrud i år - altså en stigning på omkring 50 procent.

Og det er en ekstraordinær situation, der kræver ekstra hjælp til politiet, forklarer Frank Olsen.

- Derfor forsøger vi nu at aktivere lokalbefolkningen, så vi kan få dæmmet op for de mange indbrud. Vi har spor i efterforskningen, men vi har stadig brug for, at folk er opmærksomme, siger Frank Olsen.

Tidligere har Nordjyllands Politi opfordret borgerne om at ringe ind, hvis de ser mistænkelige personer eller bil i deres kvarter.

Omrejsende tyve har slået sig ned

Karakteristisk for de fleste indbrud er, at det er smykker, penge og andre mindre genstand, som kan være i en rygsæk, der bliver stjålet. Og tyvene skaffer sig adgang ved såkaldt underboring, hvor der bliver boret et hul i vindue eller dør, hvorefter den bliver åbnet indefra.

Og det er en typisk fremgangsmåde hos omrejsende tyve, forklarer Frank Olsen.

- Det er ikke designermøbler eller lignende, som kræver en bil til at transportere væk, og det understøtter også vores formodning om, at det er omrejsende tyve, der har slået sig ned i Nordjylland, siger han.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...