Hirtshals

Politi: Lukning af nærpoliti uden betydning for havn

Den politimæssige indsats på Hirtshals Havn bliver ikke berørt af lukning af nærstation, understreger chefpolitiinspektør

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

HIRTSHALS:Den midlertidige lukning af nærpolitiet i Hirtshals får ingen betydning for indsatsen på havnen.

Det fastslår chefpolitiinspektør, Claus Hilborg, efter at flere politikere, herunder Hjørring-borgmester, Arne Boelt (S), folketingsmedlem Rasmus Prehn (S) og Peder Hvelplund, folketingskandidat for Enhedslisten har kritiseret beslutningen, fordi Hirtshals er et trafikalt og erhvervsmæssigt knudepunkt.

Men indsatsen på havnen forbliver uændret, understreger Claus Hilborg.

- Nærpolitiet har aldrig haft noget med indsatsen på havnen at gøre. Vi har jo et af landets tre tungvognscentre i Hirtshals, som er specialister i at kontrollere trafikken. Og hvis der sker noget på havnen, så er det beredskabet, typisk fra Hjørring, der kører afsted - og ikke nærpolitiet. Derudover har vi jo patruljer, der kører regelmæssigt deroppe, siger Claus Hilborg.

Til gengæld vil lukningen af nærpolitiet i Hirtshals betyde længere sagsbehandling indenfor mindre særlovssager.

- Nærpolitiet beskæftiger sig jo primært med sagsbehandling - blandt andet hundesager, miljøsager eller forkyndelser for folk, der skal møde i retten. Derudover er SSP-arbejdet også en stor del af nærpolitiet, men den del har vi valgt at opretholde ved at fordele opgaven på andre, forklarer Claus Hilborg.

Styrket indbrudsindsats

Indtil videre er det besluttet, at nærpolitiet i Hirtshals er lukket i fire måneder, ligesom nærpolitiet i Kaas og Brønderslev er blevet beskåret. Årsagen er, at det skal frigive ressourcer til en styrket indsats mod indbrud i hele landsdelen.

På grund af afgivelserne til København og grænsen har politiet været nødsaget til at ty til nedprioritering af nærpolitiet for at finde mandskab til en forstærket indbrudsindsats.

Antallet af indbrud i Nordjylland er steget det seneste år, som et af de eneste steder i landet. Udover nærpolitiet i Vendsyssel skal specialpatruljerne i Aalborg og Himmerland også bidrage til indbrudsindsatsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.