København

Politi må beskytte studenterkørsel

Chikane mod studentervogne er eskaleret

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

KØBENHAVN:Alvorlig chikane ved flere af sidste års studenterkørsler får i disse dage Københavns Politi til for første gang at indføre særlig beskyttelse af studenterne.

Det skriver BT.

- Vi har lavet en særlig plan i forbindelse med de aktuelle studenterkørsler.

Den største udfordring er, at der er så mange vogne, som kører så mange steder, så vi har ud fra vores lokalkendskab lavet en særlig plan, der skal tage højde for det her, siger Allan Nyring, ledende politiinspektør ved Københavns Politi, til BT.

Bengt Duus Svensson, som er indehaver af Festlastbiler.dk, der kører studenterkørsel på hele Sjælland, fortæller, at chikanen mod studenterne er eskaleret.

Sidste år fik to studenter sprøjtet syre eller eddike i øjnene i København og måtte en tur på hospitalet, mens andre oplevede kast med vandflasker, æg og småsten.

- Kan man kaste småsten, kan man også kaste større sten. Så vi er meget meget bevidste om situationen, siger Bent Duus Svensson, der accepterer, hvis hans chauffører afviser studentkørsel i udsatte områder.

Tage Konge, der ejer Studenterkørsel Østjylland, har også indført strenge instrukser i de belastede boligområder, hvor chaufføren skal blive i bilen under besøget.

- Sådan nogle steder forlader chaufføren ikke bilen. Ellers ved man ikke, hvad der er tilbage i bilen, når studenterne kommer tilbage, siger Tage Konge til BT.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.