Politi: Næppe spor i sexkrænkers bil

Bordeauxrød Opel, brugt ved sexovergreb på Fyn, er fundet og skal undersøges for spor. Har haft to nye ejere.

Politi: Næppe spor i sexkrænkers bil

Fyns Politi har fundet frem til en bordeauxrøde bil, som den 40-årige mand, der har tilstået to sexoverfald på Fyn, kørte rundt i, da han forgreb sig på to småpiger.

- Vi ved, at han brugte en bordeauxrød Opel Astra stationcar ved begge overgreb. Vi ved hvor bilen er og har haft kontakt med den nye ejer, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

Han oplyser, at den 40-årige mand aldrig har haft bilen indregistreret i sit eget navn.

Bilen skal nu undersøges af politiet, men Henrik Justesen forventer, at sporene efter de grove overgreb er væk.

- Vi har taget billeder og vil undersøge bilen senere. Det hører med til en efterforskning i denne størrelse. Men bilen har været i mange hænder siden, så vi kan nok ikke forvente at finde det helt store, siger Henrik Justesen.

Bilen blev brugt, da manden sidste efterår samlede to piger på 11 og 10 år op og udsatte dem for seksuelle overgreb i henholdsvis Øster Skerninge og Refsvindinge.

Den 40-årige skilte sig af med bilen umiddelbart efter det andet overgreb, og den har sidenhen skiftet ejer endnu en gang.

Efter at han har erkendt sexovergrebene, er han nu sigtet for voldtægt og anden kønslig omgang end samleje, oplyser Henrik Justesen.

I forbindelse med efterforskningen af sexovergrebene har politiet taget mundskrab på over 200 mænd, uden at finde et dna-match med gerningsmanden.

Den 40-årige kom først i politiets søgelys i forbindelse med en tilfældig brand tirsdag i Skibhuskvarteret i Odense.

I hans lejlighed fandt politiet et lager af forskellige sprængfarlige kemikalier, der måtte ryddes af forsvarets ammunitionsryddere.

Ved en efterfølgende ransagning af mandens lejlighed og hans bil fandt politiet en rygsæk med en halsedise og strips, samt andre effekter som politiet ikke ønsker at gøre rede for. Netop en halsedise og strips indgik i sagerne om sexovergrebene.

Det fik politiet til at tage et mundskrab på den anholdte kemikaliemand for at få fastslået hans dna-profil. Fredag fik politiet svar fra Retsgenetisk Institut, der bekræftede, at hans dna matcher dna fra de to sexovergreb.

Politiet ønsker ikke at løfte sløret for de øvrige sigtelser mod manden, da grundlovsforhøret med ham foregik for dobbeltlukkede døre. Han er foreløbig varetægtsfængslet i fire uger.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.